divendres, 19 d’octubre de 2007

Boadella ens deixa¡

Albert BoadellaEl ciutadà Albert Boadella deixa l’escena catalana. En el llibre “Adiós Cataluña” comunica que es retira, que aixeca els braços tot rendint-se.

Que lluny són aquells anys daurats on tota la progressia del País et rendia pleitesia i s’omplia la boca amb el teu “Ubú rei”, i les crítiques solvents o no tan solvents et deixaven pels núvols... Temps passats que potser no tornaran. Ens fem grans, noi, i no podem estar cada dia sent el centre del món. Potser pels actors és encara més dur per aquest punt narcisista de la vostra professió.

De quina rendició parla el Sr. Boadella? Has estat mimat durant molt de temps a casa nostra, has pogut fer de gran bufó de la “Corte de las españas” fins que se’n van cansar o tu mateix te’n vas cansar.

Afirmacions com que la societat s’ha lliurat al sectarisme, que tothom s’ha tornat paranoic i d’altres per l’estil, fan pensar en aquells jugadors de futbol que es queixen sempre quan resulta que són ells els infractors.

Sr. Boadella, faci el que li sembli més convenient. Procuri preservar la seva llibertat i la seva creativitat, però si us plau, no es passi la vida fent-se la víctima i acusant a tort i a dret, perquè si continua així la seva paranoia li pot acabar fent mal, i psiquiatres i psicòlegs són cars, molt cars. Relativitzi, Sr. Boadella, relativitzi, que ni vostè és un sant ni els altres som dimonis.

Salut i que tingui un bon avenir, de tot cor. Ah, i això que diu vostè que la secessió és irreversible a veure si l’encerta.

Què li passa a la "eco-progre" major del regne?

Inma MayolLa senyora Imma Mayol d’ICV, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, que ahir presidia la reunió de la Comissió de Sostenibilitat i Medi Ambient va fer tot un numeret quan es va negar a debatre les proposicions dels grups de l’oposició. Els regidors de CIU, ERC i PP van abandonar la reunió, fet aquest que va desconcertar per un moment els del PSOE que no sabien quin paper fer-hi.

És fotut això de no poder fer tot el que es vol, quan es vol i on es vol. Ara tot és una mica més complicat, no gaire, però una mica si i no hi estan avesats.

Imma, Imma, reflexiona, que els temps de les majories absolutes a l’Ajuntament de Barcelona s’han acabat. T’hi hauries d’anar acostumant si vols seguir manant, perdó, servint ..

Una recomanació, mireu-vos el bloc de Pere Vilarrasa sobre la senyora Mayol, és breu i amb sentit de l’humor, fet aquest que sempre és d’agrair.

dimecres, 17 d’octubre de 2007

Papers de Salamanca (2)

Manifestació a Salamanca contra els retorn dels arxius. I continuem igual, si fa no fa.El PP i el PSOE han tombat una moció presentada a les “Cortes españolas” per ERC, IC-IU i CIU pel retorn immediat dels papers de Salamanca.

Tot plegat és perfectament normal i no caldria ni parlar-ne gaire més, però podríem destacar-ne algunes dades:

El vot conjunt de CIU i ERC. Esperem que no sigui una excepció.
El vot de la secta (PSOE Baix Llobregat) ordenadament dins el PSOE.
El vot conjunt PP/PSOE com a demostració de la España unitària.

L’argumentació del govern espanyol que abans s’havia de crear el “Centro Documental de la Memoria Histórica de Salamanca” és simple cinisme. Saben molt bé que els papers havien de ser tots aquí ja fa temps.

La proposta de resolució només era una proposta per fixar un calendari fins
a finals d’any per anar retornant els papers.

Finalment la nota cómica: la diputada de la secta al Parlament de Catalunya, Carme Figueras, ha anunciat que assistiran a l’acta del proper dia 21 al Palau Sant Jordi. Què hi aniran a fer?

dimarts, 16 d’octubre de 2007

Corrupció

Torna a sortir el nom d’Adigsa i el nom de Felip Puig amb acusacions de corrupció i el cobrament de comissions il.legals en els anys que era Conseller d’Obres Públiques. Qui ho treu? El diari El País.

Un angelet anomenat José Zaragoza, un dels capos de la secta “PSOE Baix Llobregat”, ho aprofita i ho amplifica. És una de les seves “funcions”.

Parlem clar. Si hi ha proves i evidències que s’actuï, i amb tota la duresa que calgui.

Josep Maria Sala, ingressant a presó pel cas Filesa. Te'n recordes, Zaragoza?Ara bé que un individu com el Zaragoza, secretari d’organització, que conjuntament amb el prolífic Joan Ferran són els encarregats d’atacar a CDC sigui amb la raó que sigui…, faci de justicier no deixa de ser curiós perquè tots dos són bons alumnes del mestre Josep Ma. Sala que també era secretari d’organització i que condemnat al seu dia pel cas Filesa ha rebut tots els homenatges possibles dins de la secta.

El projecte de l’Oficina antifrau que està preparant la Generalitat sembla que no tocarà ni les diputacions ni els ajuntaments perquè potser molta gent podria prendre mal.

I per acabar, que s’arribi on s’hagi d’arribar, però lliçons de segons qui, ni una.

Ara ja s'emprenyen fins i tot els propis

El Mag Morlán apunt d'arreglar els problemes de Rodalies...
Els trens es segueixen espatllant, res de nou. Segueixen anant com Déu vol, res de nou. Els passatgers van a l’aventura, res de nou.

Port Aventura? Perquè, si tenim un servei de rodalies ben estimulant. Amb prou feines saps quan surts i pel que fa a l’arribada, home, aquí hi ha la gran incògnita i les incògnites són un dels màxims estímuls de qualsevol viatge

Ara ja s’enfaden fins i tot els de la secta “PSOE-Baix Llobregat”. Personalitats com el germanet Manuel Nadal o en Garcia Bragado, un dels eterns de l’Ajuntament de Barcelona, comencen a dir que ja n’hi ha prou.

El problema de fons és que van confondre el Morlan amb el mag Merlín i ves per on resulta que no ho és, i que no fa magia ni pot canviar la realitat. La vida és dura, principalment pels viatgers que han de suportar constantment la manca d’inversions de fa anys, la incapacitat de molts i el cinisme d’alguns, com per exemple la “Ministro Magdalena Álvarez” que té els “dallonses” de dir que les avaries són lògiques.

Però tranquils que el dia de la Rifa de Nadal tindrem el TGV (AVE, en español, Alta Velocidad Española). Són ridiculs fins i tot amb les denominacions.

Tindrem el goig de sentir cantar a los Niños de San Ildefonso amb aquella cantarella tan tradicional i entranyable que ens anunciaran “el AVE, el AVE ha tocado en Barcelona”. Pot ser memorable

Tindrem el Nadal més feliç de tot aquest segle. Només hi faltaria la neu i seria genial tenir un orgasme col.lectiu.

diumenge, 14 d’octubre de 2007

Els papers de Salamanca

Manifestació pel retorn dels papers de SalamancaCal tornar a reivindicar-los? Doncs sí, perquè no ens els tornen.

Resulta que n’han tornat ben pocs. O sigui han fet el que han volgut, i ara surt el Ministre de Cultura,(ministeri que per cert, abans es deia que el més normal és que hagués desaparegut, atès que la major part de les seves competències havien estat traspassades a les “autonomies), dient que si hem estat 70 anys per recuperar-los no ens vindrà pas d’un dia. Sí, senyor, té tota la raó, senyor, com deia l’enyorat Ovidi Montllor.

Ha sortit, com és ben normal, el típic “xulo español” fent el que sempre han fet i segueixen fent: de fatxenda, d’autoritari, de …

El problema som nosaltres que constantment ens queixem, però els nostres polítics van votant tot el que els hi presenten. prometen i no compleixen, es prenen acords i no en foten ni cas, s’aproven resolucions i el més calent és a l’aigüera, però endavant…

Ja sabem que els “amigos del PSOE” han de tenir present les properes eleccions i han de ser més “españoles” que mai i ser durs amb els catalans i bascos.

Amb aquests mentiders i farsants i amb els altres que fan més por que una pedregada, cal que quan ens necessitin siguem exigents fins a l’extenuació i no els deixem passar res de res, sense contemplacions. I si pot ser que els partits catalans, almenys per determinats temes vagin alhora. No hi ha altra fórmula.

Com a conclusió: No seria bo que ens comencéssim a plantejar una altra forma de fer les coses? Menys submisa, menys dòcil, més decidida.