divendres, 30 de novembre de 2007

Ha arribat el dia !

Ha trigat, però finalment ja hi som. Demà, dissabte, 1 de desembre -Sant Eloi- – tothom cap a Barcelona, a les 5 de la tarda. L’hora del te per als anglesos, l’hora de les “ corridas de toros” per als espanyols i per què no, per als catalans que els agrada, que n’hi ha, i sempre n’hi ha hagut.

Demà la bona gent de CDC, la bona gent d’ERC, per primera vegada en molt de temps podran anar junts, tenir objectius comuns… A veure si aquest és un punt d’inflexió per a canviar les coses. Caldria aconseguir que a la manifestació no hi hagi baralles, ni crits dels uns contra els altres. Cal donar una bona imatge, imatge d’unitat, imatge de país que pot treballar unit.

Que persones com l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l’expresident del Parlament, Heribert Barrera, hagin anunciat la seva presència fan que augmentin les bones vibracions de la marxa. Confiem que l’expresident Pascual Maragall també s’hi sumi.

Que el PP no hi assisteixi penso que no té gaire importancia i a més a més és coherent, no hi ha problema. Que la secta “PSOE-Baix Llobregat” tampoc hi sigui demostra què són i qui són.

El paper de CCOO i UGT “los sindicatos”. Que tampoc hi siguin no deixa de ser positiu, simplement ensenyen les vergonyes, senzillament ja fa temps que les ensenyen i es regeixen per ser unes simples empreses ben subvencionades por el “Estado” i per tant submises al “Estado”. I això companys vol dir per sobre de tot España. Que els aprofiti!

Les crítiques d’ “esvalotadors mediàtics” tals com Joan Ferran, com Joan Boada i d’altres criticant la presència de CDC i de Jordi Pujol , no cal ni fer-ne cas. Realment els pica, però i què? Doncs que es gratin!

dijous, 29 de novembre de 2007

Els dijous, "Polònia"

A casa, els dijous, ens ho passem bé amb el programa “Polònia” de TV-3, malgrat que un servidor no tant, però he de reconèixer que té moments realment bons.

Malgrat tot voldria comentar el tractament que reben alguns personatges.

Per exemple, la caricatura d’Artur Mas és obertament grotesca. La del President Maragall està molt ben trobada i en Queco Novell la broda. La del President Montilla també està ben treballada però és que el Sergi Mas sembla realment el seu doble.

Ara bé, tant els guionistas com el director del programa en Toni Soler, en el paper del Sr. Montilla han creat un personatge totalment fals i apartat de la realitat .

El Sr. Montilla, President de la Generalitat de Catalunya i “capo” de la secta “PSOE-Baix Llobregat”, no és ni ha estat mai aquest individu incapaç, despistat, que està en un altre món. Ni de bon tros, Sr. Soler! El Sr. Montilla té molt més a veure amb una persona dura i ambiciosa, amb un gran afany de poder que utilitza i ha utilitzat en benefici propi la seva llarga carrera política. Evidentment hi tenia el seu dret.

Entre les caricatures descarnades que sovint fan d’en Mas i d’en Duran i les acomodaticies d’en Montilla hi ha una gran distància.

I com que tocar segons quins temes pot ser “perjudicial per a la salud” consti que un és ferm partidari de la llibertat de creació i de la llibertat d’opinió.

DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE A LES 17 HORES TOTHOM A LA PLAÇA CATALUNYA DE BARCELONA.

dimecres, 28 de novembre de 2007

Els 21

No formen part dels 4.400 de la sèrie de ciència ficció i OVNIS d’Antena3. Aquests més aviat semblen zombis, o sigui morts vivents, principalment quan són a “las Cortes de Madrid”, perquè ni es fan visibles, ni se’ls veu, ni se’ls nota. Ningú els fa cas de res, tohom espera que facin el que han de fer, o sigui formar part del PSOE a tots els efectes i amb total submissió. Callar i fer ben ostensible la seva submissió.

Aquests 21 són els diputats del PSOE elegits a les demarcacions catalanes quan es fan eleccions “estatals”. Per ells són les úniques eleccions realment importants. Quan actuen a Catalunya, si alguna vegada ho fan, és per recaptar el vot captiu que tenen a moltes poblacions, principalment a les del Baix Llobregat.

Aquests 21 són els mateixos que ahir van donar tot el seu suport a la ministra Magdalena Álvarez.

La “secta” PSOE-Baix Llobregat quan és a Madrid es dissol dins el gran magma del PSOE No és que tingui cap personalitat diferenciada allà, perquè ni la tenen ni la volen, simplement són carn de la mateixa bèstia. Així de clar, així de senzill.

Un darrer apunt sobre la sessió d’ahir a “las Cortes”: Les postures del PNB i del BNG votant a favor del PSOE, són simplement la constatació que cadascú vetlla pels seus interessos i s’ha acabat. En aquest sentit els catalans estem ben sols i sembla que no ens en vulguem adonar.

Reconèixer les situacions és el primer pas per esmenar-les. Lamentable, però ahir els experiments tipus “Galeusca” o “Galeuscat” ,com es diu ara, no van servir de res.

dimarts, 27 de novembre de 2007

Apunts curiosos

Curiós aquest món i aquest país on vivim, aquesta Catalunya “tripartita”, on un President de la Generalitat, l’españolista José Montilla es permet fer propaganda i política partidista en un acte institucional amb perles tan precioses com quan afirma que “els catalans ja apliquem el dret a decidir quan votem a les eleccions” i que “només un govern del PSOE ens assegura un bon desenvolupament de l’Estatut”.

Curiós país aquest on hi ha uns “sindicatos mayoritarios” que han decidit no anar a la manifestació del proper dissabte, els uns per no perjudicar al PSOE, concretament la UGT, i els altres, CCOO, “perquè això no va amb ells”. Ja fa temps que aquest tipus de sindicats han deixat de ser sindicats i són simples grans empreses espanyoles, a més a més, abastament subvencionades. La resta de sindicats prou feina tenen a mantenir-se i sobreviure.

Curiós país aquest on aquestes organitzacions esmentades i d’altres, entre elles “la secta PSOE/Baix Llobregat” es van mobilitzar per la famosa manifestació “Aturem la guerra”. Bé, cal reconèixer que hi havien els nordamericans pel mig i això vesteix molt. On eren quan el genocidi de Ruanda? On van ser quan la guerra de Bòsnia? I en els conflictes, per dir-ho en alguna forma, de Kosovo, de Txetxènia , del Darfour…?

Curiosa aquesta faramalla de la secta, realment espectacular: Des de la “nena Chacón” passejant per l’Hospitalet i per arreu i venent com a gran valor que la noia sempre destaca: “És amiga de ZP” i a les reiterades visites del ZP que tindrem fins a les properes eleccions. Ara bé, tot té el seu aspecte positiu: Si es compleix la previsió que en Joan Clos anirà de segon a la llista de Barcelona tindrem, almenys, diversió assegurada, i això sempre és d’agrair.


Recordeu: dissabte 1 de desembre, tothom a la Plaça Catalunya de Barcelona, a les 5 de la tarda!

Comencen la campanya

En realitat la campanya per a les eleccions del proper mes de març ja fa dies que ha començat.

Aquest darrer cap de setmana hem tingut el show de la Secta PSOE-Baix Llobregat amb diversos participants, amb els discursos buits habituals, i els continguts sectaris normals.

Certament no podríem esperar reflexions serioses ni anàlisis profundes com vàrem poder sentir dimarts passat al Palau de Congressos de Barcelona a la conferència de l’Artur Mas. Això ja ho sabíem però que el conjunt fos tan mesquí, tan roí i de tan poca alçada no era el que es podia esperar.

Hi ha aspectes que fan somriure perquè no arriben a la rialla franca i neta per manca de gràcia. Que el capo de la secta, l’españolista José Montilla, afirmi que donarà un “suport exigent a Zapatero” n’és un exemple.

N’hi ha d’altres que baixen al terreny de la més pura estupidesa. Que el nap- buf de Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, per dissort dels barcelonins digui que “titlla de comèdia el suport de CIU a la manifestació de l’1 de desembre i acusa a la federació de voler manipular la concentració” és simplement l’argument que utilitza algú que no té cap argument ni raó per a exposar, que és incapaç de vertebrar gaires frases seguides coherents, però que en canvi si que té l’obligació d’atacar ja que la secta és molt dura amb els adeptes.

Tot plegat, un motiu mes per ser a la concentració del dissabte.


Recordeu: 1 de desembre a les 17 hores tothom a la Plaça Catalunya de Barcelona. Passeu-ho i escampeu la convocatòria.