divendres, 18 de gener de 2008

"Collonades"

El rotllo aquest de l’Aliança de les Civilitzacions no és res més que això: una “collonada”, una “genialitat” del bambi-pinotxo del ZP que preté convertir-la en la seva gran idea. La d’un estadista, d’un visionari, d’un gran estratega de les relacions entre nacions, entre cultures. En resum del no res.

Que fins i tot la “modelitos” de la Vega hagi dit la bestiesa que “L’Aliança de les Civilitzacions és l’esforç més gran que s’ha fet per a la seguretat mundial” demostra la capacitat que tenen per verbalitzar l’estupidesa.

El sentit del ridícul és un bé realment escàs i en determinats polítics encara ho és més. Sembla com si això a ells no els afectés, com si estiguessin per sobre del bé i del mal. Ells no són d’aquest món, en creen un a la seva mida, i en aquest cas del ZP és certament a la seva mida, a la mida del “bonisme-tonteria”.

Només hi faltava l’alcalde de Barcelona, el demòcrata que se’n fot de les resolucions que no li agraden o no li convenen, i que encara que l’oposició tingui majòria a l’Ajuntament, el senyor no les aplica. Ara, aquest gran demòcrata, ofereix el Castell de Montjuïc per a les sessions de l’Aliança. (Potser és per a formar escamots terroristes per a totes les civilitzacions). Sembla que el lloc és idoni: hi ha armes, espais adequats per fer-hi pràctiques de tir, de vol i una història farcida de fets alliçonadors perquè allà s’hi ha afusellat, des d’allà s’ha bombardejat la ciutat... En resum, un lloc ben trobat. Sí senyor!

Tenim uns governants que no ens els mereixem. Ara que el circs no poden exhibir animals els hi podríem posar a ells. Us imagineu el ZP i l’Hereu com a parella de pallassos? Només un dubte: qui dels dos seria el pallasso llest?

dijous, 17 de gener de 2008

El 4

De bones notícies no n’hi ha gaires, però de tant en tant n’hi ha alguna.

Doncs, sí. Una bona noticia és que en Carles Campuzano anirà de número quatre a la candidatura de CIU per Barcelona. El seny i el bon sentit s’han imposat. Finalment un diputat coherent, honest i treballador va a la llista i amb la seguretat de sortir. Una dada més per votar CIU el 9 de març perquè estarem ben representats i no tindrem un simple nom més, sinó una persona dedicada en cos i anima a la seva tasca, treballant pel país, sense escarafalls, però amb fermesa i coherència.

Artur Mas ha tingut la valentia de defensar a Carles Campuzano tot imposant la seva presència a les llistes.

Demòcrates?

Oi tant? Però com tots aquells demòcrates que l’havien d’adjectivar. Recordeu allò de “democràcia orgànica” o “democràcia popular”? Ara es deu tractar de “democràcia espanyola” o potser “democràcia hispànica” que queda millor.

El sumari 18/98 ha permès que tot el que Baltasar Garzón i la “democràcia hispànica”, han convertit en el que anomenen l’entorn abertzale, o sigui, l’entorn independentista basc: ikastoles, herriko tavernes, centres culturals, centres gastronòmics, etc., en inculpats, i per tant en sospitosos i en conseqüència culpables. De què? Quina importància té?

De ser còmplices necessaris d’ETA, de ser radicals, el que vulgueu perquè en realitat tot s’hi val. Penso de fa temps que els bascos als ulls dels espanyols són culpables pel fet de ser bascos,

Pel que fa al jutge/estrella Baltasar Garzón li hauríem de recomanar que es mirés un documental dels judicis de Nuremberg, o si no la pel·lícula Vencedors o Vençuts per veure el que pot fer un jutge i el que no pot fer.

I el govern espanyol? Doncs anar il.legalitzant els partits de l’esquerra independentista basca en una prova més d’aquesta meravellosa “democràcia hispànica”.

dilluns, 14 de gener de 2008

Sr. Ridao, ens pren per imbècils?

A l’entrevista d’ahir diumenge, 13 de gener, publicada a l’AVUI, en diu algunes de l’alçada d’un campanar. Que de vostè es digui que és treballador i rigorós no vol dir que pugui mentir, simplificar i tergiversar com ho fa i quedar-se tan tranquil.

Només algunes notes sobre les seves respostes:

“Neutralitzar CIU i Artur Mas a l’oposició a Catalunya”. Això per principi, i per a què?
Per mantenir un President de la Generalitat, espanyolista convençut?

Diu que: “Montillla recomana utilitzar productes etiquetats en català”. Sr Ridao, si us plau, tingui un respecte pels ciutadans d’aquest pais. Almenys no se n’enfoti.

Afirma que: “no ha vingut al món per ser ministre d’Espanya ni per governar Espanya”. Certament, però ha vingut per fer que un espanyolista governi Catalunya.

Quan se li pregunta per la probable sentència del Tribunal Constitucional, no descarta res, però això si, té present les seves obsessions particulars: “Artur Mas i CDC quan afirmen que plantejar un nou referéndum és un brindis al sol”. Home, cal reconèixer que en això, vostè i els seus, o sigui, ERC, són els mestres dels brindis al sol (2014, independència, progressisme, esquerranisme, etc.).

Una altra de les seves obsessions: els progressistes i els conservadors. Qui es vostè per afirmar que els electors conservadors tenen CIU i els electors progressistes tenen ERC per representar Catalunya a les “Cortes”? Vostè sap perfectament que tot això és un simplisme i una fal.làcia Per sort, i confiem que cada vegada sigui més així, els electors voten i votem, per cirscumtàncies conjunturals, votem també a favor i en contra, votem per l’acompliment o no dels programes i de les promeses, i ens agradaria votar per candidats, i no per llistes burocratitzades i tancades. Sr. Ridao, deixis d’esquemes de “bons i dolents”, de simplismes, i de tesis de manual.

Procuri,si és que pot, mirar la societat, els electors, en resum, els ciutadans com a éssers madurs i dotats de capacitat de discernir i decidir.