divendres, 25 de gener de 2008

Sectaris, fins i tot en les formes

El veto socialista a l’Alcalde de Tortosa, Ferran, Bel és d’aquelles actituds que demostren la misèria mental de determinades persones i i grups.

Que a la reunió del Consell Executiu de la Generalitat a Tortosa
s’obviés totalment al Batlle de la població, que ni tan sols a nivell protocol.lari ningú de la Generalitat li comuniqués que es feia la reunió és la mostra del “mal fer” d’aquesta crosta espanyolista dels “amontillados” que dominen com a autèntics cacics la Generalitat de Catalunya.

Com a secta que són calia evitar qualsevol protagonisme del Batlle de la ciutat de Tortosa. Causa? És de CIU, així de simple, així de trist.

Cal reconèixer que Pasqual Maragall no havia arribat mai a actituds d’aquesta mesquinesa.

I la pregunta retòrica, però que cal fer-se dia a dia. I ERC què? Comparteix aquesta visió i aquest estil de fer les coses? Pel que sembla, sí.

dimarts, 22 de gener de 2008

Socialisme?

Això del socialisme a vegades comporta cada sorpresa que realment fa por.
Sempre van amb una pretesa superioritat moral però hi ha fets que els desmunten aquesta superioritat.

El cas del segon candidat de la llista socialista per l’Ajuntament de Perpinyà resulta ben incomprensible: François Coll, un individu amb un passat clarament feixista que va participar a Madrid en actes d’homenatge a la Legión Cóndor i a la División Azul i en d’altres presidits per Blas Piñar

De fet la llista és una coalició a la qual també hi participa ERC i el Partit Comunista Francès. A veure que fa ERC després de saber-ne les dades. Malgrat tot, com pot ser que els hagin colat aquest gol? Pel que al PCF res ens ha de sorprendre perquè ja fa anys que semblen estar ben a prop de personatges com Le Pen.

La denúncia, feta pública pel setmanari LE PETIT JOURNAL, és francament greu, i més greu encara que el fet s’hagi produït.

Però quina mena de socialisme és aquest?

El primer viatge a les colònies

Ha tornat. S’acosten les eleccions i s’ha de moure l’electorat de la secta que sembla que no està prou motivat.

El Felipe ha visitat la colònia del Baix Llobregat, concentrada aquesta vegada al Palau de la Vall d’Hebron, on com era de preveure no va ser suficient per encabir-hi la gentada, o potser van escollir un lloc relativament petit per assegurar-se l’èxit.

De l’acte no cal dir-ne gran cosa, tot era previsible. A destacar que fent de “mitinero” el Capo Montilla va resultar tan lamentable com sempre. Més aviat semblava el pallasso aquell que fa fer famós el “¿cómo están ustedes?”. De la Chacón que se’n pot dir, tan feliç i “pija” ella, i a més a més fent de “telonera” del Felipe?

Per cert, ningú no va explicar a què es dedica des de fa anys Felipe González a les Amèriques? Doncs sembla que a fer i a promoure negocis a favor de les grans empreses, ja siguin mexicanes o espanyoles, i evidentment també a favor seu, només faltaria! Ah, i no precisament per donar suport a les esquerres sinó a les grans empreses espanyoles i multinacionals. Això sí, tot molt espanyol i progressista.

diumenge, 20 de gener de 2008

El vot en blanc

S’està extenent la idea de votar en blanc. Va començar l’Heribert Barrera.

Ara es comença a notar que se’n parla, que hi ha persones que anuncien que ja han decidit votar en blanc i ho van pregonant. Bé, en van fent propaganda.

Les raons que s’exposen són diverses: La política espanyola no ens afecta...
No és el nostre país... No són les nostres eleccions... Els candidats dels partits catalans no són prou bons... És un vot contra l’actual sistema... És un vot ètic... És, etc.

Hi ha diverses opcions per pensar perquè es produeix aquesta alça del vot en blanc: Convertim unes eleccions en una postura ètica. Convertim el no ens agraden els candidats del país en un vot a favor dels dos grans (PSOE/PP). Brillant, som tan independentistes que no votem a les “Cortes” quan és una forma més de potenciar als dos gran partits espanyols.

Algunes consideracions que em semblen oportunes: 1) Com deia Joan Fuster:
“la política o la fas o té la fan”. Volem que ens la facin? 2) El vot en blanc compta com a vot o sigui que encara acaba potenciant més els dos grans partits espanyols i encareix els escons dels petits. Pretenem potenciar el vot PP-PSOE i dificultar el vot CIU i el vot ERC? Si és així, endavant. 3) Els candidats no ens agraden. Si és així potser millor en Barak Obama, però no ens deixen Molts dels que no varen votar a les darreres eleccions nacionals a CIU, per la suposada prepotència d’Artur Mas, varen aconseguir una desgràcia com és fer Montilla President. Volem seguir el mateix camí? Penseu que sempre tenim l’opció de votar amb l’agulla d’estendre al nas, o el mocador a la boca.

Per acabar, val la pena pensar la gràcia que faria veure com la suma d’ERC i de CIU passa del 18 diputats actuals, per exemple a 14, fet que no es pot pas menysprear.

Penseu en allò que diuen els anglesos, que en això de la democràcia són els més vells, “que a vegades s’ha de votar en contra”, i en aquest cas votar en contra el PSOE i contra el PP, és votar, i concretament votar CIU o ERC.

Si voleu debatre el tema, endavant, no hi tinc pas cap problema.