dissabte, 8 de març de 2008

Demà eleccions

Malgrat ser unes eleccions espanyoles que evidentment no són les nostres, però ens condicionen.

Malgrat ser unes eleccions poc democràtiques doncs a Euzkadi no es permet que es presenti l’esquerra independentista perquè ha estat il·legalitzada.

Malgrat ser unes eleccions amb trampa doncs es potencien i s’han potenciat a tots els nivells els dos grans partits espanyols.

Malgrat les campanyes migrades i amb poc convenciment dels partits catalanistes.

Malgrat tot això, i potser per molt més, cal anar a votar i votar partits catalanistes, o sigui CIU o ERC. No hi ha més opcions. El vot en blanc i l’abstenció només afavoreixen als partits espanyols: PP i PSOE (la Secta a Catalunya).

divendres, 7 de març de 2008

Final de campanya

Es veu que no podia ser d’altra manera: ETA ha entrat en campanya. Ha entrat a la campanya electoral amb l’única forma que sap fer-ho: assassinant.

Amb la d’infiltrats que deu tenir actualment ETA, si un s’apuntés a teories conspiratives acabaria pensant amb un atemptat induït. Però penso que ni això, sinó que simplement és un problema d’autèntica misèria mental.

A qui pot afavorir? Al PSOE estimulant la participació o al PP com a reacció?

I com que no vull que ETA marqui el final de campanya faig alguns comentaris sobre l’acte que va fer la Secta ahir, 6 de març, al Palau Sant Jordi.

1 – Al Palau Sant Jordi no s’hi poden encabir 35-40.000 persones. N’hi caben com a màxim 20.000, no pas més. Mentir és propi de la Secta.

2 - Frases de la “prenyadeta”: “no se si he tenido suerte pero yo he sido la niña de Felipe”, cuando ganaste yo solo tenia 11 años, todo lo bueno que me ha pasado ha sido contigo”

Si es concedís un OSCAR a l’estupidesa li hauríem d’atorgar, el mereix amb escreix. I aquesta senyora és la nº 1 de la Secta per Barcelona. Bé, recordem que el 2 és l’inefable Joan Clos. Serà possible que a Barcelona treguin gaires vots aquesta parella?

dijous, 6 de març de 2008

Darreres perles de la campanya de la Secta

Felipe González: “en Catalunya me siento especialmente bien tratado”

Carme Chacón: “el que voti Catalunya és decisiu per al resultat del conjunt d’Espanya”. “Desafio a qui vulgui: quan ha tingut Catalunya tant en tan poc temps?”. Referint-se a Montilla: “destacar-ne la seva capacitat de diàleg” i “de plantar cara quan cal”

Que la ”nena optimista” hagi de dir bestieses per anar fent campanya, s’entén, i sembla ser habitual quan hi ha eleccions, però s’està passant.

Que vulgui emular a Groucho Marx, francament, ni cal ni té gràcia per fer-ho.

El que anem dient aquests dies: per tal de barrar el pas tant al PP com al
PSOE, o sigui la Secta a Catalunya, només tenim dues possibilitats: anar a votar i votar partits catalans, i entre aquests, el més seriós.

Si tu no votes, ells, la Secta, ens poden esclafar.

dimecres, 5 de març de 2008

Caram amb la prenyadeta!

Carme Chacón, la de la Catalunya optimista, no és que tingui gaire discurs. Aquest és més aviat migradet, però vés per on i de tant en tant li surt, deu ser per casualitat, alguna frase d’interès.

A Reus, fent una crida al vot útil, va dir: “Un diputat menys per a CIU, ERC o ICV no significa res, però per al PP o per al PSC pot significar la presidència”

A l’entrevista que li fan a l’AVUI, del 5 de març, diu: “Zapatero s’està trencant la cara per Catalunya”. El comentari és obvi: la sorpresa és que els catalans no li hagin fet una cara nova a ZP per mentider i farsant.

Un dels darrers eslògans de la Secta: “Indecís? Escolta la COPE cada matí”. Discurs? Això què és? Simplement vendre la por del PP i el PP fent el discurs anticatalà i barroer de sempre.

L’única possibilitat d’aturar els peus a aquests espanyolistes, es diguin PP o PSC/PSOE, és anar a votar i votar partits catalanistes.

dimarts, 4 de març de 2008

Sobre les eleccions del 9-3

Per sort, la campanya ja s’acaba. Són els darrers espetecs.

La bipolarització PP-PSOE es va consolidant. Els mitjans hi ajuden, els debats cara a cara també, però evidentment sense periodistes que els interpel.lin, o sigui que facin de periodistes. Per cert, encara en queden?

Els partits nacionals catalans, CIU i ERC, han de lluitar per evitar que l’abstenció i el vot en blanc no els castiguin gaire. Els dubtes estan instal.lats i ben instal.lats en el camp catalanista, i possiblement sigui comprensible perquè aquests darrers anys han fet molt de mal al catalanisme.

Sinó ens desvetllem i la gent surt el proper diumenge a votar, i concretament a votar partits nacionalistes catalans, ens podrem trobar dilluns amb una majoria absoluta del PSOE, facilitada pels resultats a Catalunya per una forta participació dels votants de la “Secta” i per les postures abstencionistes, de vot en blanc i de “tantsemenfotisme” dels votants catalans.

Catalunya pot acabar facilitant la majoria absoluta al PSOE. Genial!
Masoquisme en estat pur, se’n diu d’això.

dilluns, 3 de març de 2008

Les altres eleccions i un record

Parlem de l’eximperi, de Rússia i de les eleccions presidencials d’ahir diumenge, dia 2 de març.

Ara ja no cal fer eleccions a la “búlgara” on sortia un 99% de votants i un 97% de vots per a la candidatura oficial. Això ja s’ha acabat.

S’han modernitzat. Ara cal aconseguir un bon nivell de participació real per tal de “justificar”els resultats. Si s’ha d’estimular la participació es fa, tot forçant-la.

Els mateixos que ”van acabar” la guerra de Txetxènia, i posteriorment han eliminat els periodistes i/o dissidents massa crítics, s’han tornat a presentar i evidentment han guanyat. Abans ja es van cuidar de que no es pogués presentar cap alternativa viable.

Com diuen alguns ciutadans russos “ han fet l’elecció per nosaltres”.

El record: L’assassinat de Salvador Puig Antich el 2 de març de 1.974. Fa 24 anys.