dissabte, 19 de juliol de 2008

"El congreso se divierte"

Qui s'amaga sota la caputxa?Aquest cap de setmana també hi ha congrés, aquest cop el de la Secta.Certament no hi ha debat de res perquè no els cal. Exhaurida i derrotada la tropa catalanista, en realitat ja fa anys que està derrotada, no hi ha enemics interns.

Gaudeixen d’unes cotes de poder institucional que no havien ni somiat mai, a determinats nivells gràcies al suport d’ERC. Què més volen? Són més carques que no puguin ser-ho els del PP a molts nivells socials.
I que bé que s'ho passaran els delegats...
Penseu per exemple en el que eren i el que són avui els “Moviments de Renovació Pedagògica” de Rosa Sensat i companyia, que per cert sembla que es dediquin a muntar els actes recreatius del congrés de la Secta. Diuen que sembla una “Escola d’Estiu” de les d’abans. Potser fins i tot hi ha una reproducció del cap de l’Antoni Bassas com a cistella de bàsquet i Joan Ferran farà el sorteig entre els vencedors per tenir opció a un lloc de treball a l’administració.

Possiblement no serveixin per a res més, seria un “gloriós final” per aquells que es permetien donar certificats a tothom sobre el què era correcte i progressista i el què no.

Que avui molts d’aquells hagin acabat sent simples poI a aquests a quina Direcció General els posaran?litics que exerceixen la censura i la repressió mediàtica no és res més que una evolució normal típica de partits tipus PRI – Partido Revolucionario Institucional – de Mèxic, grups que senzillament utilitzen banderes (socialisme, progressisme, igualitarisme, història, etc.) per a conquerir el poder i mantenir-lo tot el temps que puguin. No hi ha res més. Discurs? Per què el volen? Debat? Què n’han de fer?

dijous, 17 de juliol de 2008

Insults

El Conseller Castells intentant compensar el dèficit fiscalHi ha diversos tipus d’insults. N’hi ha d’èxplicits, n’hi ha d’implícits, i n’hi ha de tant baixos que resulta difícil encabir-los enlloc. Sovint queden més definits pel personatge que els utilitza que no pas pel propi insult en si mateix.

La publicació de les balances fiscals, al cap de trenta d’anys, té la categoria d’insult col·lectiu a uns pobles, Catalunya, Les Illes i el País Valencià, o per dir-ho d’un altre forma, als Països Catalans. Insult sostingut, any rere any, per “socialistes igualitaris” i “dretes espanyoles de sempre”, mentint, insultant i venent per tota Espanya la idea i la visió d’uns catalans garrepes i insolidaris. Perquè han venut tanta immundícia en nom de la solidaritat? Simplement per què els ha convingut, i és evident que no s’han aturat mai. L’Alfonsito Guerra ha estat la mostra més cridanera, però no pas la única.

Baixant a un nivell més proper, cal fer esment dels insults de determinats membres de la Secta, al Parlament de CatalunyParlaran millor el català aquests 'nouvinguts' que el nostre presidenta, adreçats al diputat Oriol Pujol, titllant-lo de xenòfob, per esmentar la situació de la llengua catalana. Ja han tornat a treure el “gosset de presa” d’en Joan Ferran, a fer el seu paperot de sempre.

Respecte a les declaracions del senyor Felip Puig sobre el nivell de català del President José Montilla, de què ens hem de disculpar senyor Zaragoza? De dir la veritat? El senyor Montilla, President de la Generalitat de Catalunya gràcies a ERC, no és un immigrant recent, no senyor. Fa més de 40 anys que és a Catalunya, vivint de l’erari públic, i el seu català és francament lamentable. Tant si li agrada a vostè com si no, és cert.

dimecres, 16 de juliol de 2008

Un “salvador” per a l’Hereu

L'acudit ja ho diu tot sobre el President MontillaAvui no cal parlar del debat al Parlament sobre la crisi econòmica. Resulta massa trist sentir aquest President de la Generalitat. Cal tenir clar que d’aquest home no en podem esperar ni paraules... ni fets.

Ara bé l’Ajuntament de Barcelona continua sent una font inesgotable de noticies.

Sense voler insistir massa més en el cas Vilaró, aprofito per a recomanar a tothom que llegeixin l’informatiu de Vilaweb i podran comprovar com, de net i clar, fins aquest moment, no hi ha res, malgrat els afanys de presentar “querelles” a tort i a dret de la regidora Escarp.

Jordi Portabella, de professió equilibrista?El “salvador” Jordi Portabella continua amb el seu joc d’estira i arronsa, per acabar com sempre confirmant el seu suport a l’equip de govern, això si, sense gaires compromisos en ferm que conegui la ciutadania, fet que no impedeix que les prebendes hi siguin.

Per cert que deu pensar el “salvador” de l’Assumpta Escarp de tots els fets transcorreguts entre el dia 29 i 30 de juny amb tot l’enrenou de l’afer de l’intendent?

De moment s’ha mostrat molt “respectuós” en tot l’afer.

Caldria preguntar on està en Jordi Portabella... a l’oposició o a l’equip de govern municipal? Potser és que simplement sempre es troba on més li convé per tal de seguir jugant a “la puta i a la ramoneta”, joc aquest en el què hi té la ma trencada, tant a dins del seu partit (ERC) com a fora.

dimarts, 15 de juliol de 2008

Dimiteixi, si us plau !

Els cotxes de la Guàrdia Urbana estan més localitzat que el seu IntendentEl verb dimitir fa temps que sembla en desús, diríem que no està de moda.

Per acabar amb la qüestió del Sr. Vilaró, Intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, i deixant de banda tot el que no queda clar de la nit i la matinada dels dies 29 i 30 de juny, cal destacar tres aspectes:

El dia 30 de juny l’Ajuntament de Barcelona es congratula que no hagi passat res de greu durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l’Eurocopa de futbol. Semblen autèntics marcians.

El Sr, Vilaró és hospitalitzat d’urgència a l’Hospital del Mar. De cara enfora l’Ajuntament diu que és de vacances. L’1 de juliol n’excusa l’assistència a una reunió de coordinació de cossos policials a causa d’un còlic nefrític. El dia 4 de juliol es filtra que està greu i que li han hagut d’extirpar la melsa i comença l’explicació de la bala de goma ..... Qui va portar tot l’afer des de l’Ajuntament?La senyora Escarp, que vigili de no caure d'un pendent fortíssim

El surrealisme apareix tot seguit. La regidora Assumpta Escarp reconeix que la informació no s’ha donat adequadament, que no s’ha fet bé el procés informatiu; això si, aprofita per anunciar que es querellarà contra qui dubti de la versió oficial o doni informacions”falses” sobre els fets.

Per que no fa una cosa senyora Escarp? No parli tant de querellar-se, i simplement dimiteixi. Faria un bé a la democràcia.

dilluns, 14 de juliol de 2008

De novel.la negra

Façana Ajuntament de BarcelonaTot l’afer del Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona aviat semblarà una novel•la de la “Cua de palla”, una novel•la de misteri, de detectius i d’intriga.

Tenim per un costat un alcalde i una regidora d’una gran ciutat, Barcelona en aquest cas que donen el que en diríem la versió oficial, tenim alguns mitjans de comunicació amb una versió substancialment diferent, fins i tot hi ha un partit polític, el PP que va contractar un detectiu privat per esbrinar l’afer, l’investigador no era ni Marlowe ni Mike Hammer, hi ha hagut un ferit greu, l’esmentat Intendent Major de la Guàrdia Urbana barcelonina.

La famosa pilota de goma que pel que diuen provenia dels Mossos d’Esquadra sembla que tenia vida pròpia doncs va ferir a l’Intendent per tres o quatre costats del seu cos.

El batlle ha donat explicacions a tots els grups municipals que no sembla que hagin sortit gaire convençuts, les explicacions de la pròpia persona sonen a “molt oficials” i poc convincents.

La regidora Assumpta Escarp amenaça amb querellar-se, no sabem per què ni contra qui, suposem que el que deu interessar-li és aclarir els fets ben a fons. Querellar-se, per ella i per l’Ajuntament no és cap problema, tot va a càrrec de l’erari públic, en resum, dels nostres impostos

Confiem que entre tots, autoritats, premsa i polítics s’aclareixi l’embolic i puguem saber la veritat de tot plegat.

diumenge, 13 de juliol de 2008

El congrés de CDC (2)

S’ha acabat el congrés de CDC, tot el que s’havia de fer s’ha fet, s’han debatut i aprovat les ponències corresponents que han de servir de full de ruta per aquests propers anys. S’han elegit les persones que han de conduir i dirigir el partit a partir d’ara, s’han renovat càrrecs i persones, etc.

Jordi Pujol es va cuidar el primer dia d’aixecar els ànims de tothom parlant de l’autoestima, de la necessitat de trepitjar el carrer, de vèncer els acomplexaments. Cal destacar de la seva intervenció la necessitat de superar l’actual etapa de desgovern del País.

Artur Mas, tal com marquen els estatuts, ha deixat ben clar que aquest és el seu darrer mandat com a Secretari General de CDC.

La Casa Gran del Catalanisme ha de servir i pot servir per ampliar camps d’influència, per a crear complicitats amb el projecte de CDC, per obrir canals d’entesa amb d’altres sectors catalanistes, per fer visible el catalanisme dins de la societat.

Després del congrés cal recuperar forces i començar a treballar:

 Sense acomplexaments.
 Intensificant la informació i la participació interna.
 Establint connexions continuades amb la societat civil.
 Fent visible l’acció política dels nostres representants.
 Recuperant la presència en àmbits en que s’ha perdut o ha quedat minimitzada.
 Denunciant amb fermesa el desgovern a cada moment i amb tota claredat.

I molt més...