dissabte, 13 de setembre de 2008

El "Constitucional"

Sistema tradicional espanyol d'elecció i valoració dels membres de la seva justícia: Tú si que vales!El Tribunal Constitucional de l’Estat Espanyol no és ni ha estat mai independent. Només hem de recordar que els seus membres són nomenats pels dos grans partits espanyols, PSOE i PP. A més a més, evidentment, defensa a tort i a dret la Constitució, que cal recordar-ho, és l’espanyola.

Tot el que surti d’aquest Tribunal és ben sabut per a tothom, i a la pràctica la sentència del TC no és res més que un tràmit necessari per tal de portar el “conflicte jurídic” a nivell internacional.

Les estratègies que s’estableixin a nivell polític han de tenir-ho ben present i per tant actuar en conseqüència.

El Tribunal Constitucional no és el final de res. És un pas necessari per seguir endavant.

divendres, 12 de setembre de 2008

El normal és llançar-lo

Amb tanta porqueria municipal, no hi haurà lloc on llençar-la!Quan als ciutadans de Barcelona ens arriba el butlletí “barcelona-i” que edita l’Ajuntament de Barcelona, el fet més normal és llançar-lo sense ni obrir-lo, malgrat que val la pena de fullejar-lo perquè a vegades hi ha “perles” per comentar.

Aquest és el cas del n. 119 de setembre-2008 dedicat a les festes de la Mercè, concretament a la pàgina 9, on és fa una al·lusió als 800 anys del naixement de Jaume I, possiblement degut a les peticions rebudes per tal que ho tinguessin en compte.

Seguint la tesi de l'Ajuntament... potser Jaume I també va ser l'inventor del Burger KingComencen bé el text a l’afirmar que “Durant la Mercè, Barcelona s’afegeix a la llarga llista de ciutats, pobles i institucions que durant aquest 2008...”. Pura retòrica i anant a remolc a consciència, i encara ho empitjoren quan ho volen “modernitzar” a l’afirmar: “Jaume I, primer sobirà d’una virtual euro regió mediterrània que aglutinava Barcelona i Montpeller, Aragó, València i Mallorca” .

Seriosament, el patetisme de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona està arribant a límits surrealistes.

dijous, 11 de setembre de 2008

La "Diada" 2008

La nostra malaltia demana xeringues a dojo!Poques coses de nou es poden dir. Les mateixes o renovades divisions es mantenen arreu de la “societat civil pseudopolítica” catalana.

Els qui rebutgen els partits polítics, es van dividint en plataformes, plataformetes i plataformasses, i es van empetitint dia rere dia. Malaltia típica i tòpica del nostre país. No descobrim res de nou, oi?

Tant la nit del 10 al Fossar de les Moreres com el matí de l’11 al mateix Fossar, al Monument a Rafael Casanova i a la Fira d’Entitats de l’Arc del Triomf de Barcelona serveixen principalment per retrobar a amics, coneguts i també algun saludat, veure com evolucionen les famílies (fills, néts, nous aparellaments, etc.). En resum, vida social d’un sector del país.

L'estelada sempre ha emocionat als polis 'nacionals'... perquè serà?Resulten divertides algunes de les històries, algunes de les actituds de responsables polítics amb tot l’afer de les banderes, concretament de l’estelada. El patetisme està representat bàsicament per dues alcaldies socialistes com són les de Barcelona i la de Girona. Trobareu més informació sobre el tema a Vilaweb.

Confiem que la Diada del proper any, el 2009, aporti més temes d’interès.

dimecres, 10 de setembre de 2008

Tornem-hi!

La perspectiva d'un ministerio excita les neurones del 'calvo'En la perspectiva del congrés d’UDC, el proper mes d’octubre, sembla que ens hem de tornar a acostumar a les “neures” del Sr. J. A . Duran i Lleida.

La seva opció per a la governabilitat a Espanya segueix. Deu estar pensant com ja fa anys, en un ministeri espanyol i sembla que concretament li agradaria “Asuntos Exteriores”.

Tan greu seria per a Convergència trencar amb Unió i deixar tranquil a aquest home i que pugui fer la seva carrera política d’acord amb les seves pretensions?

Guardeu-n'hi una per al Duran, que no es quedi sense!Fins i tot podria servir per aclarir les coses a nivell nacional. Que vol pactar amb la Secta per les eleccions nacionals? Que hi pacti, no hi ha problema. Que potser pactant amb el PSOE té més possibilitats de ser ministre? Que ho faci!

El més trist és que tot plegat només acabarà sent una nova cortina de fum que no portarà a enlloc però li permetrà no perdre el control d’UDC que manté des de fa anys i panys.

Potser comença a ser el moment de facilitar les coses al “calvo” d’Unió" tot fent possible que pugui “ofrenar noves glòries a Espanya”. O no?

dimarts, 9 de setembre de 2008

El "tramvia"

Aviam si canviem d'una vegada per totes el solista de l'AjuntamentNo us feu il.lusions, no va pas de cançons. Ni la que cantava la deliciosa Judy Garland, ni tampoc la de la Guillermina Mota, “Els tramvies d’en Foronda”.

Va més aviat de les pallassades i els estirabots agònics de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona. Com que han de demostrar que governen, ara surten amb el tema del tramvia per la Diagonal per unir el del Llobregat i el del Besòs.

La gran excusa de les 'gauches divines' barcelonines?L’any 2000, CDC va proposar-ho a l’equip de govern municipal, concretament en Joaquim Molins, i la Secta, en Joan Ferran, ho va titllar “d’irreflexiva i electoralista”. Va afirmar “que obeeix més a interessos partidistes del govern català que a l’interès del ciutadà”. Cal recordar que en aquell temps el govern català era de CIU?

Seran francament durs els dos anys i mig que manquen per les eleccions municipals. A Barcelona caldrà anar remarcant sense descans el desastre/desastres d’aquest govern amb la complicitat d’ERC, evidentment!

Al final acabarà sent recomanable canviar el govern ni que sigui amb el suport del PP, o és que potser la presència del PP justifica que es mantingui aquest desastre?

dilluns, 8 de setembre de 2008

Promeses i misèries

Pam i pipa, pam i pipa...L’enganya babaus del ZP ha tornat a prometre, el qual vol dir que es posa una nova mentida en circulació. Ara anuncia que augmentarà les pensions més baixes en un 6%. Tots els pensionistes el primer que hauríem de fer es no creure res del que diu el ZP.

Per fer-ho breu i entenedor: De quines pensions “més baixes” parla? De les contributives, de les no contributives? Perquè segons de quines parli l’augment no arribarà ni als 30 euros mensuals. Pura misèria! Dir que augmentarà un 6% segons com no vol dir res de res.

Està molt bé que la benzina compti per a l'IPC dels jubilats, atesa la despesa burtal que fan de l'ús de cotxes i motosUn dels problemes bàsics de les pensions són: per un costat considerar quin hauria de ser el criteri just per situar el mínim de partida, i que hauria de ser l’equivalent al SMI –Salari Mínim Interprofessional-.

L’altre problema és que sinó es crea un càlcul específic de l’l’IPC que es basi en el conjunt de productes bàsics de primera necessitat, l’IPC acaba sent un engany que no té present ni la situació, ni les necessitats de pensionistes i assalariats mileuristes i “submileuristes”.

La demagògia en aquests temes és un acte de mala fe i acaba esdevenint un insult per una gran part de la ciutadania que prou malament s’ho passa.

diumenge, 7 de setembre de 2008

Una mica més ...

El 'ministro' comunicant el nombre d'immigrants que es contractaran en origen... i no me’n recordo ni de comentar-ho.

No és que el tema sigui trascendent que no ho és, ni important que tampoc ho és, però malgrat tot val la pena dir-ne alguna cosa pel personatge i pel que té de “missatge correcte”.

Quan el ministre Corbacho va parlar del tema de les contractacions dels immigrants en origen, amb el qual es pot estar d’acord o no, però que és un tema oportú per a ser tractat i debatut, va sortir, com no, un d’aquests defensors de la correcció del llenguatge polític i va llançar l’anatema de rigor.

El cèlebre Boada ha demanat excedència... per poder anar a recollir olives!El censor va ser en aquest cas Joan Boada, segon de Joan Saura al seu Departament, membres ambdós d’IC, que es va permetre afirmar que la manifestació del ministre podia portar a la xenofòbia. Bravo! No entra en el tema ni en el debat, no és aquesta la qüestió perquè l’esmentat Boada només pretén desqualificar el missatge i el missatger. Com? Senzillament posant en funcionament una d’aquestes desqualificacions que destrossen l’altre, tenen el seu titular de premsa i el deixen a ell tant tranquil i satisfet.

D’una persona com aquesta que ha donat moltes mostres de mala educació i de comportaments barroers, no calia esperar-ne gaire. Que tingui el pes que encara té a IC i s’hi mantingui si que és una sorpresa. Confiem que aviat se n’adonin que no els hi fa pas cap bé!