divendres, 10 d’octubre de 2008

Els "Plans B"

El David català haurà de tirar bé la pedra, perquè si no pinten bastos!!El diari “La Vanguardia”, amb la publicació d’aquest globus sonda o d’aquesta filtració sobre la possible sentència del Tribunal Constitucional, s’ha apuntat un gol informatiu de primera magnitud.

Cal tenir present que la sentència, si va pels camins que sembla, no ens hauria de sorprendre gaire perquè Espanya se sent forta i amb capacitat per desactivar d’una vegada per totes el catalanisme.

Cal recordar que per Espanya el problema bàsic no és Euskadi, és i sempre ha estat Catalunya, i si els cal hi dedicaran tots els esforços necessaris per afeblir-nos i desactivar el perill catalanista.

'Pluja fina? Un bon tsunami és el que fa falta!Les respostes que cal donar han d’estar molt ben pensades i han de tenir clar amb qui realment es pot comptar i amb qui no i acabar les provatures i els experiments, perquè ja podem veure com està acabant la “pluja fina” i altres bestieses del mateix estil.

Hi ha encara la força i la possibilitat de respostes clares, contundents i que es facin entendre per la ciutadania i per Espanya? Malgrat tot, vull pensar que sí.

dijous, 9 d’octubre de 2008

Bajanades

Quan no hi ha notícies de gaire interès, o s’han d’inventar o s’han de magnificar les existents.

Aquest és el cas de les relacions entre J.A. Duran i Lleida d’UDC i algunes persones de la Secta com si tot plegat no fos res més que una situació normal entre polítics de diferents partits polítics.

Aigües térboles: ideal per depredadors socialistes, tipus Juanito Bananas!En la perspectiva del Congrés d’UDC és perfectament lògic que vulguin aconseguir un perfil propi que destaqui durant una temporada.

Que elements com el diputat Joan Ferran ho aprofitin per dir-hi la seva també entra dins la més perfecta normalitat ja que correspon a la missió que tenen encomanada dins del seu grup: bordar quan els amos ho manen.

Possiblement els hi haurien de cercar feines més nobles i productives, però en temps de crisi i quan el mercat de treball està com està, qualsevol s’arrisca a canviar de feina.

dimecres, 8 d’octubre de 2008

Presa de pèl

Aquest afectat avisa la consellera: O compleixes la llei o...El titular de la notícia és: “Catalunya vol més diners per a la Llei de la Dependència” quan en realitat hauria de dir: “Es confirma la vergonya de la Llei de la Dependència”.

La Consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat ha dit, entre d’altres consideracions, que davant de la situació de crisi es continuarà desplegant “en funció dels recursos econòmics”, “que cal assenyalar prioritats” i “que segons els recursos disponibles anirem prenent les decisions pertinents”. Genial!

Una nova mentida del gran mentider!Vull suposar que la Consellera fa el que pot i potser fins i tot més. Però hi trobo a faltar la corresponent crítica al govern espanyol i principalment al gran engalipador del ZP
per promoure i fer una llei sense la corresponent partida pressupostària i passar després el mort a la Generalitat.

El “bonisme” del ZP només està comportant frustració, i com sempre per als més necessitats.

I no posem, senyora Consellera, la crisi com a detonant, perquè la perversió de la manca de finançament de la Llei de la Dependència és el seu pecat original.

dimarts, 7 d’octubre de 2008

L'estupidesa municipal

Per analogia deu ser el Pont del Treball Precari, no?No vull insistir sobre la pandèmia del “llenguatge correcte”, perquè ja n’he parlat altres vegades, però és que ara ha estat superat per la pura estupidesa.

La mostra és ben evident amb el canvi de nomenclatura del Pont del Treball, que uneix el barri de La Sagrera amb el de La Verneda per sobre de les vies del tren. Ara l’han convertit en el Pont del Treball Digne. Francament, fa vergonya veure als responsables municipals perdent el temps amb bestieses.

Si haguessin tingut una mica d’imaginació el podrien haver anomenat “El Pont de la Perona” tot recordant el nom popular del veïnat de barraques que hi va haver durant anys i anys a la zona.

And the Oscars go... Hereu & the CoconutsHem descobert que ara existeix el “Dia del Treball Digne”. Eureka! No ho sabíem. Qui caram institueix els “dies”?

Hauríem d’instaurar premis Nobel i Òscar per a l’estupidesa i concedir-los en aquestes llumeneres. Així almenys els coneixeríem.

Què vol dir treball digne? És que potser el mot i el sentit de treball no són prous dignes en sí mateixos?

És fotut descobrir que el camí de l’estupidesa és infinit i veure com els nostres representants municipals el transiten amb tanta persistència.

dilluns, 6 d’octubre de 2008

Cansat de la unitat i del fum

Ara que sembla que hi ha plantejaments unitaris, encara que jo personalment no hi crec gens, perquè no és possible cap esquema unitari realista entre uns partits catalans que volen un finançament just, o almenys, menys injust que l’actual, i un partit espanyol i espanyolista amb sucursal a Catalunya que vol mantenir l’actual estatus per acabar de sotmetre Catalunya als peus d’Espanya, surt un dels màxims dirigents de la Secta a Catalunya, el ministre Corbacho, dient que és en Mas “qui està apostant perquè no hi hagi acord”.

Darrera la boira s'hi amaga en ZP amb els quatre quartos del 'finançament'No seria hora d’acabar amb tot aquest “teiatru” de la unitat?

Aquesta tal unitat no ha existit mai. És un tema que els va bé tant a la Secta com a ERC i a IC, però en realitat no serveix per a res. A qui volen enredar?

El que ens cal a tots és més claredat, és saber on està cadascú, és saber la realitat del pensament de cada grup, és saber que vol fer cada partit i deixar de viure en un món de fum, de boira, d’inconcrecions i de subterfugis.

diumenge, 5 d’octubre de 2008

Són tan previsibles!

El senyor Obiols descendint de l'OSNI (Objecte Socialista No IdentificatFent un cop d’ull a l’AVUI, del dia 5 d’octubre, em trobo les dues ànimes de la sucursal catalana de la Secta.

En primer lloc, en forma d’entrevista, la del personatge que ven una imatge de gran pensador, l’”angelet bufador” de l’Obiols, que normalment fa de venedor de fum “catalanista” sota l’embolcall del pensament i el debat ideològic. Res de nou, només que ja fa temps que ha pogut rebaixar el seu caràcter sectari, però no pas per la seva voluntat sinó pel poc que hi pinta dins de la Secta.

No hi ha res com tenir un bon secretari 'mossegador'L’altra ànima és la corresponent a l’aparell representada per José Zaragoza, especialista a atacar a CDC i factòtum de la fàbrica de sectaris del Baix Llobregat. Tot això ja ho sabíem, ara bé, quan un llegeix el que escriu a l’AVUI et vénen ganes d’enviar-lo a escola o potser a aquestes alçades el que caldria és que anés a un d’aquests centres on ensenyen a escriure, on algun professor especialitzat li pogués ensenyar, com deien abans, “de lletra”.

El que els uneix a tots dos és el seu profund odi a tot el que provingui del nacionalisme, del catalanisme, i per sobre de tot allò que vingui de Convergència. En realitat això és el que els uneix i els motiva; sense l’existència de CDC tindrien un atac d’angoixa.