dissabte, 15 de novembre de 2008

Política europea?

El rapte d'Europa? Potser tant sols és una fuga, veient el pa que s'hi dònaHem de partir de la idea que encara avui no hi ha una política europea sòlida i amb criteris unitaris.

Preval la política dels diversos estats, absolutament al marge d'una estratègia conjunta, malgrat que sovint es verbalitzi que sí, que existeix aquesta visió unitària dels 27. Més aviat podríem dir que segueix havent-hi una "no política", fet aquest que condueix a la inexistència d'Europa com a protagonista de l'escena internacional.

El cas de Geòrgia és un clar paradigma d'aquesta realitat. A Geòrgia segueixen havent-hi forces militars russes a àmplies zones del país, i els 27 socis de la Unió Europea, reunits ahir a Niça, van decidir posar fi a les mesures de represàlia que havien adoptat després de la invasió russa de Geòrgia.

Aviam si anem per feina, Sarko!Sarkozy va muntar el seu show de protagonista i es va quedar tan tranquil, com és habitual.

La situació pot tendir a enquilosar-se, i sino empitjora serà més aviat per l'actitud dels EUA que no pas pel que facin els russos ni el que faci la UE.Per desgràcia va passant el temps, van passant els anys i la Unió Europea va tant o més coixa que el primer dia, malgrat tractats i tractats.

I pensar que ben aviat serem cridats a votar per elegir els diputats del Parlament Europeu!

divendres, 14 de novembre de 2008

La reunió/funció

El 'calvo' nota alguna cosa al cap... serà en Montilla?Avui, toca. Toca parlar de la reunió entre UDC i la Secta.

El "capo" de la Secta, i per desgràcia, President de la Generalitat, presidirà la delegació que visitarà la seu d'Unió per reunir-se amb una delegació encapçalada per J.A. Duran Lleida.

Que cal esperar-ne de la reunió? Res de res.Tenir una estona de protagonisme, principalment el líder democratacristià, i fer veure que tenen veu pròpia tant en Duran com en Montilla.

Artur, vés amb compte...Doncs, molt bé, faran els seus papers, tindran els seus minuts a TV, ràdios, diaris i podran dir quatre coses sabudes o prou generalistes com perquè no impliquin res de res i, au, cap a casa, que el cap de setmana els espera, i tampoc és qüestió de fer esperar les parentes i la canalla.

Possiblement l'única coincidència en comú sigui el desig compartit que l'Artur Mas se la foti per tercera vegada.

Francament, no crec que calgui dir-ne res més.

dijous, 13 de novembre de 2008

Sr. Saura, no és la guerra!

Tranqui, Saura, que no treballa a la Nissan!El dia de la presència dels treballadors de Nissan al Parlament em va sorprendre veure tot l'entramat de tanques entrellaçades al davant de l'edifici.

Però avui, dia 13 de novembre, als voltants de la una del migdia, la situació m'ha semblat francament surrealista. M'explicaré.

Estudiants i professors es manifestaven tranquil.lament a Barcelona. Venien pel carrer Pelai i seguien per la Plaça Catalunya. Doncs bé, a la part alta de la Rambla, hi havia tota una filera de Mossos d'Esquadra que cobria absolutament l'espai i feien a anar a la gent fins al punt on hi havia el darrer policia, o sigui a tocar a la cantonada de Rambles-Pelai, per on et deixaven entrar a la Rambla.

Un cop aconseguies entrar a la Rambla i giraves per entrar al Metro, sorpresa, havien tancat la porta d'entrada al Metro de Plaça Catalunya (Línia 3).

A qui saluda Don Manuel? A l'alumne aventatjat Joan Saura?La manifestació era pacífica i semblava fins i tot festiva.

Sr. Saura, que pretén imitar allò de "la calle es mía" de l'inefable Fraga Iribarne?

El desplegament a la Rambla era totalment injustificat, i fer anar als ciutadans fins a l'estació de Liceu o retornar per entrar per Ronda Universitat i recórrer els túnels pertinents era totalment desproporcionat.

De què té por? De la seva pròpia gent potser? O simplement és la incapacitat d'ssegurar el dret de manifestació i a la vegada la mobilitat dels ciutadans que van a peu i amb Metro?

dimecres, 12 de novembre de 2008

Ridao, Ridao!

Hi podrien anar els dos, a Washington!Aquesta genteta d'ERC al final resultaran imprescindibles, almenys per omplir titulars a la premsa.

Dia 12 de novembre, a la pàgina 6 de l'AVUI, diu textualment: "ERC vol que s'escolti Montilla a Washington". El Sr. Joan Ridao, autor de la frase, no deu recordar el que va dir José Zaragoza després de les eleccions nacionals i del posterior pacte per fer el segon tripartit: "Hemos hecho presidente al mudito"

Cursa de cambrers. Premi? Servir cafè a la cimera de WashingtonEn realitat pot ser que el subconscient hagi jugat una mala passada al Secretari General d'ERC i el que estigui pensant en realitat és que Montilla estigui a càrrec de la cafetera i Zapatero serveixi els cafès. Farien un bon equip i ben compenetrat.

Cal dir que tampoc s'espera gaire cosa més d'ells. Possiblement les tasques esmentades siguin les que s'adeqüen més als seus coneixements i estudis.

Sabem perfectament que tot plegat és per al consum intern, i que ben poca importància real té el que puguin dir o fer, tant l'un com l'altre.

dimarts, 11 de novembre de 2008

Només el titular!

Potser, amb sort, podrem saber quants cursos de formació ocupacional no han sigut virtuals...Pàgina 8, del diari AVUI, de l'11 de novembre de 2008: "El judici a l'exconseller Farreras s'obre avui".

Enhorabona, si vol dir que aquest és el primer pas per a remoure tots els expedients, per exemple, de la "Formació Ocupacional".

Serà el primer pas per esbrinar que els cursos que determinats sindicats diuen que han fet, realment els han fet?

L'Ignasi Farreres després d'estar a dieta?Serà el primer pas per esbrinar aquelles petites notes aparegudes i desaparegudes el dia següent a determinats diaris, sobre cursos no justificats per valor de més de 1.000 milions de pessetes de les d'abans, de sindicats dels autoanomenats majoritaris?

Serà el primer pas per anar a fons sobre els pressumptes "chanchullos" de la Formació Ocupacional al Baix Llobregat, durant anys i anys?

Evidentment que no ho serà i això ho sabem ben bé els qui enganxats per la teranyina administrativa n'hem estat víctimes en una forma o altra i n'hem d'anar pagant les conseqüències
El Sr. Ignasi Farreres i Buchaca el poden presentar com a "boc expiatori" i acabarà sent útil com a tal, però res més que això.

Ara el tema ja no és un problema: És "donen a qui volen" i sense cap tipus de control.

dilluns, 10 de novembre de 2008

Tornem-hi

Inicialment semblava un encostipat, però al final la va dinyar!
Després de la mort de l'ordinador vell, quasi fa un mes, ara sembla que és possible tornar a la normalitat, si el nou ho permet i no hi ha problemes amb els sistemes operatius o "mandangues", per l'estil!

Vés per on, i encara que sigui del tot involuntari, he contribuït a consumir, i per tant a no empitjorar la crisi, i tot això sense "refundar el capitalisme" ni perdre l'oremus per anar a la "Gran Cimera", fet aquest només destinat a "grans salvadors de l'economia mundial" com el Sr. Rodrígues Zapatero, encara que no tingui ni punyetera idea de què parla quan pontifica sobre economia.

El de la disfressa, és en Montilla?En tot aquest temps d'absència, cal destacar per sobre de tot, el triomf de Barack Obama. Aquella nit va ser emocionant, malgrat que es va dormir poc. Des de l'entusiasme de la gent congregada a Xicago per celebrar la victòria demòcrata fins al magnífic discurs de Mc. Cain reconeixent la derrota i felicitant a Obama. Va ser una bona lliçó de democràcia i de bones formes.

Malgrat que els habituals ja esperen que es demostri el "tots són iguals", de moment, ningú ens pot prendre el que hem viscut fins ara.

Continuaré comentant l'actualitat, ep, sino hi ha nous problemes informàtics.