divendres, 23 de gener de 2009

Tres de fredes i una de calenta

Aviam si la crisi obligarà a vendre discos d'aquesta manera...Deixarem la calenta per al final.

Les fredes:

La crisi de Discos Castelló, la famosa botiga de discos del carrer Tallers de Barcelona. No sé com acabarà però la cosa no pinta gaire bé. Confiem que es pugui salvar perquè és un referent musical de la Ciutat.

La compra fallida d’Spanair, on una vegada més s’aprecia que aquest empresariat català a vegades tan preuat, és poruc, o podríem arribar a preguntar-nos si realment existeix.

Segur que a en Joan Ferran no li han receptat les píndoles del metge Bernat!La unió al Parlament de Catalunya del PP i el PSC/PSOE per atacar la “crosta nacionalista” de TV3 i Catalunya Ràdio. El PP l’anomena “llosa nacionalista”. És ben cert que “los españolistas unidos jamás seran vencidos”.

La calenta:

La presència en els quioscos de la Bernat Metge. Ara caldrà esperar que les expectatives es confirmin i que es pugui mantenir tot el temps que calgui.

dijous, 22 de gener de 2009

Ho comparteix i menteix

En una cursa amb el senyor de la fotografia vosté, Senyor Montilla, queda últim. Li explico el perquè?Tant el fet de compartir com el de mentir no tenen res d’estrany perquè són consubstancials al personatge.

El senyor José Montilla, amb tot el cinisme que el caracteritza, va dir ahir mateix que la manifestació de Barcelona fou “plural, no contra Israel”. Però, què caram és creu aquest “homenet”? Què pot mentir a tothom i sempre? Creu que el cinisme és la millor virtut d’un polític? Què tothom està disposat a empassar-se el que diu?

Si us plau, si té sentit del ridícul, calli. Pensi que estarà molt millor si resta en silenci.

El que és més greu, és que les mentides i les tergiversacions, són les del President de la Generalitat i això a part de lamentable és perniciós per a la pròpia institució.

Senyor Montilla: A aquestes també els permetria manifestar-se pels carrers de la capital?Ratlla la inconsciència quan afirma: “No sóc partidari de limitar el dret a assistir a una manifestació a ningú, tampoc als responsables polítics”. No s’hi val! Perquè el Sr. Joan Saura, era i continua sent, el Conseller d’Interior i per tant responsable de les forces d’ordre. Vostè ho sap molt bé tot això i sabem que ho comparteix, però, una vegada més, menteix.

No mereix de cap de les maneres ostentar el càrrec de President de la Generalitat de Catalunya, però aquí vostè no ha fet res més que aprofitar el que altres, com Esquerra Republicana, l’hi han donat.

dimecres, 21 de gener de 2009

Un altre encert

Era aquesta la Casa Gran del Catalanisme?Pas a pas la Casa Gran va fent camí, i fins ara les passes, en general, han estat ben positives.

Grups d’immigrants treballen conjuntament amb grups de persones de CDC dins la Casa Gran del catalanisme per estudiar la reforma, que aviat es tramitarà, de la llei d’estrangeria.És important constatar el fet que el debat sobre aquests temes es farà amb participació conjunta de militants de CDC i representants d’associacions d’immigrants. És una magnifica fórmula per afrontar unes problemàtiques complexes: fer-ho conjuntament i fer-ho des de les dues visions.

Èric Bertran i l'exèrcit del Fénix? Em sembla que no eren pas aquests...Igualment cal destacar la tasca dels joves de CDC amb la participació destacada d’Eric Bertran de cara a la joventut immigrada.

Aquestes accions empreses per CDC, tant directament com a través de la Casa Gran, són uns primers fruits excel•lents de l’aposta feta al seu dia per Artur Mas amb el suport de tot l’equip dirigent del partit. Les coses s’estan fent bé i cal dir-ho.

El canvi s’acosta i serà per a bé. Cal que tothom hi participi i tingui les portes obertes.

dimarts, 20 de gener de 2009

Enganxat

Finalment m’he quedat enganxat a la TV veient la presa de possessió de Barack Obama.

Era evident l’entusiasme de la gentada. Els rostres emocionats de molta gent de color eren un fet reconfortant.

El sentit de l’espectacle que tenen els americans no és res que ens hagi de sorprendre, el coneixem prou bé. Però cal reconèixer que aconsegueixen crear un clima i unes emocions que resulten difícils de rebatre.

L'Obama ho tindrà més difícil que el pilot heroic del riu HudsonLes expectatives que ha creat aquesta elecció d’Obama seran, amb tota seguretat, difícils que totes es concretin en resultats.

Ara bé, només que aixequin els ànims i estimulin a tothom a posar-hi el coll ja serà un gran pas endavant.

En un món on els conflictes i les crisis semblen el comú denominador, els elements i les visions positives poden ser un element clar per fer-hi front i superar-ho.

I des de Catalunya, quina enveja que feia avui l’entusiasme dels americans!

dilluns, 19 de gener de 2009

El ventilador

La font d'inspiració principal del PSC actualTots nosaltres, els que ja tenim una certa edat, sabem molt bé que és un ventilador. Però no estem parlant del típic ventilador que renova l’aire i aconsegueix crear una certa sensació de fresca.

Ens referim a aquesta mena de ventilador que té com a funció específica escampar la “merda” sobre una persona, sobre un grup o sobre un partit polític.

Dipòsit on es guarden els exàmens d'aptitud dels portaveus del PSCAquesta mena de ventilador és mogut normalment per persones afins a la Secta (PSC/PSOE - Baix Llobregat) i en són grans especialistes personatges com Joan Ferran, José Zaragoza, Miquel Iceta i d’altres que surten a remoure el que calgui i quan calgui.

Els objectius per remoure la porqueria sempre actuen sobre els mateixos camps: si es parla de finançament cal relacionar-ho amb els acords del Majestic, si es tracta d’Europa cal retreure a Ramon Tremosa la seva militància a CDC de fa anys i així fins a l’infinit.

Aquest és l’estil “ventilador” de la Secta. Res de nou!