dissabte, 18 d’abril de 2009

Aire fresc

L’article de Joan Carretero a l’AVUI, de 18 d’abril, és precisament això, renovació del discurs independentista i per tant convenient i necessari.

Una altra qüestió serà veure com es concreta tot plegat. Caldrà veure la possibilitat real d’estructurar un moviment polític de caràcter marcadament independentista i amb possibilitats de combinar l’activitat política del dia a dia amb les fites de més llarg abast.

Puigcercós a Carretero: 'Però perquè no m'acceptes aquest carnet de simpatitzant del PSC?'Aspectes clarament positius. El tema evidentment en té, i més en pot tenir, tot depenent de com es puguin concretar determinades opcions electorals, des de possibles aliances preelectorals fins a coalicions postelectorals.

Cal tenir molt present que fins ara el discurs clarament independentista ha estat més aviat avalat per grups polítics minoritaris, o bé com a màxim convertit en música de fons de certs discursos.

Fins ara ningú ha establert cap full de ruta concret cap a la independència.

És el que diu l’Alfons López Tena: “Resta pendent el com”.

divendres, 17 d’abril de 2009

Carod - Puigcercós = Puigcercós - Carod

Qui és en Puigcercós i qui en Carod?Tota aquest funció de barris baixos portada a terme pels dos màxims actors d’ERC resulta ben poc atractiva pels bons afeccionats al teatre. Però hi ha alguns aspectes que val la pena comentar.

Per exemple, l’acurat sentit que de l’escena ha tingut Carod- Rovira: li ha fotut tot el protagonisme en un acte que era pel lluïment personal de Puigcercós. En aquest sentit s’ha de considerar que el de Cambrils li ha clavat un gol per l’escaire al de Ripoll. S’ha emportat els tres punts del partit.

Foto finish d'Esquerra, a les properes eleccions?Per altra banda una gran part del joc queda totalment pendent doncs en Carod no ha fet res més que reconèixer el que ja tenia perdut, però no deixa d’amenaçar, per exemple, amb el tàndem que, recordem-ho, és aquella forma d’anar en bicicleta dues persones sobre la mateixa bici, quan diu que Puigcercós al partit i ell al Govern...

A més a més l’estratègia de la pluja fina i totes les punyetes que han servit per justificar el tripartit són compartides i ben compartides pels dos. No ens equivoquem.

El que no sabem encara és quants actes té l’obra i encara menys, el final.

dijous, 16 d’abril de 2009

Ja n'hi ha prou!

I com s'estimen...Cal reconèixer que aquest títol és més aviat un desig que una realitat. A més cal tenir molt present que hi ha persones i entre aquestes, polítics, que no han tingut mai present ni conceptes ètics ni res que s’hi assembli.

Dos d’aquests nefastos personatges tenen noms i cognoms i els coneix tothom: són Joan Ferran i José Zaragoza, dos autèntics gossos de presa de la Secta amb bons sous o sigui ben pagats.

La missió habitual d’ambdós és atacar, calumniar si cal, i destruir sempre que sigui possible tant l’imaginari nacionalista com les actuacions dels polítics de CDC principalment.

Qualsevol estratègia és bona, i si cal que vagi unida al PP cap problema perquè cada vegada tenen més clar que els interessos són coincidents, PSOE+PP = Espanya. Sense cap dubte i a totes. Aneu repassant fets, propostes i conclusions, en trobareu més d’una i de dues, moltes més.

En Zaragoza ja té pensat el proper cartell electoral de la SectaAnant al títol del comentari. Que aquest pòtol del Zaragoza surti a fer de justicier en el cas dels cursos de formació ocupacional és de jutjat de guàrdia

Aquest home, el Zaragoza, ha format part anys i panys de l’entramat de la “màfia-bicoca” del Baix Llobregat.

Quants cursos han cobrat sense que n’hi hagin oberts les aules?

On tenen amagat en Josep Ma. Sala? Potser és el capo de Fedelatina?

Si té una mica de senderi que calli i no segueixi escampant la merda, que se la guardi als magatzems de Cornellà i s’hi quedi dins i que li aprofiti!

dimecres, 15 d’abril de 2009

El recorden "aquel que..."

Aquest era normalment el començament dels acudits de l’Eugenio i per aquest comentari podríem començar igual.

Recorden allò que tant varen esbombar el José Zaragoza i els seus de la Secta a les darreres eleccions estatals “Si tu no hi vas ells tornen”, referint-se al “perill del PP” i que per tant s’havia de votar a la Secta per evitar el retorn dels “Populars”?

Ara tot això fa ferum de cosa passada, antiquada. Ara ja van al gra, no estan per punyetes, clar i català: L’objectiu són els nacionalistes, el nom és el de menys, el PNB a Euzkadi, CDC a Catalunya.

Zapatero, en la corrida dels nacionalistes, després d'haver clavat l'estocada al PNB. Vamó, vamó, que zarga er toro catalán...El darrer exemple el tenim a l’Ajuntament de Barcelona amb el seu impresentable alcalde, Jordi Hereu. Aquest és el titular de premsa: “Hereu negocia pactar amb el PP la gestió de Montjuïc” i simplement perquè són els dos únics grups que proposen la presència del Ministeri de Defensa espanyol en el consorci del Castell de Montjuïc...

No deixa de ser comprensible que els dos grans partits polítics “espanyols”, presents a Catalunya, es posin d’acord.

I ERC?

dimarts, 14 d’abril de 2009

GuardansQuadrasdeBes

Si el tiet aixequés el cap: un nét socialista... arg, arg!El títol és manllevat de David González, de l’AVUI de 14 d’abril, i m’ha fet gràcia, està ben trobat.

I en certa mesura expressa la deriva de determinades famílies de la burgesia catalana. Sap greu dir-ho però és així.

Ara cal confiar que CDC el doni de baixa com a militant del partit. Això seria el normal i sensat. Parlant clar, més normal hauria estat que el Sr. Guardans, abans de fer el pas, s’hagués donat de baixa ell mateix.

Us ensenyem la carta de presentació que va fer servir l'Ignasi Guardans a la seu del PSOE!Que el Sr. Guardans, des de l’elecció de Ramon Tremosa per encapçalar la candidatura a les europees del proper mes de juny, tenia la mosca al nas no és pas cap secret doncs les seves declaracions ja ho van deixar ben clar.

El fons del tema és així de simple i senzill: el Sr. Guardans veien el final del seu pericle europeu s’ha buscat feina i l’ha trobada. Felicitats!

dilluns, 13 d’abril de 2009

Dilluns de Pasqua

A la T-1 no hi arribaran els trens... ni de tort!Retornem a poc a poc a la normalitat i les “bones notícies” mantenen el mateix to d’abans.

La premsa ens obsequia amb detallets com el de: “La T-1 de l’aeroport estarà un mínim de 3 anys sense tren. Foment i AENA acumulen retards injustificats en la redacció del projecte per fer arribar Rodalies i TGV a la nova terminal del Prat” i afegeix “Hi passaran fins a 400.000 viatgers diaris i només s’hi podrà arribar amb bus i cotxe”. El diari es deixa una altra opció: també s’hi pot anar a peu!

Que deixin la gestió d'El Prat en mans de pilots com el de la foto, i tema solucionat!De traspassar a la Generalitat la gestió de l’Aeroport res de res. Sembla que ni compartir la gestió. Ni la gestió privada, accepten els “demòcrates espanyols”.

Igual acabaran proposant de tancar-lo, o fer-lo funcionar com a simple terminal de Madrid-Barajas. En realitat sembla que és això el que pretenen des de la “Corte”.