dissabte, 5 de setembre de 2009

Telecinco i Antena 3, pirates televisius

Ara ja tenim la TDT i encara no sabem quins guanys ens aportarà. El que si que hem pogut constatar és una abaixada general de la qualitat.

Ara que ja sabem que qui vulgui veure futbol l’haurà de pagar, no seria el moment d’exigir que es respectin els drets dels espectadors?

Per exemple, és un escàndol i una solemne presa de pèl el que s’està fent amb les pel•lícules i amb les sèries d’interès.

Quin sentit té que cinc minuts abans d’acabar una sèrie et fotin de 15 a 20 minuts de publicitat, i quan s’ha acabat veus que només mancaven dues escenes?

Quin sentit té que comencin una sèrie o una pel•lícula, en vegis dues escenes i a continuació una corrua d’anuncis i ja ni recordes de què va la trama?

Diuen que hi ha el CAC, que hi ha un Consell també a nivell estatal i es pot saber què caram fan? A part de cobrar, és clar! Tenen poder sancionador? L’exerceixen?

Al final el que queda és la clàssica sensació d’indefensió.

Sembla que ens estiguin dient que només tenim l’obligació de pagar. Per cert, respecte al fet de pagar, ja fa anys que estem pagant, i de valent. El que no tinc clar és si el fet de pagar implica algun dret.

divendres, 4 de setembre de 2009

"Pactos nacionales"

A poc a poc... però ells van fent.

Es tracta de dominar tot el que es pugui: les formes, tant se val, els aliats tots són bons i déu n’hi do els resultats que els està donant aquesta estratègia.

Per un costat s’han treballat a fons els d’ERC concedint-los regalets tan apetitosos com les Diputacions de Girona i Lleida. Per l’altre es pacta amb el PP, en alguns casos fins i tot amb l’aquiescència de la mateixa Esquerra.

Us preguntareu qui són ells, però em suposo que ho heu endevinat: la Secta, el PSC/PSOE.

L’enemic a batre? El nacionalisme majoritari a Catalunya, el de CIU.

Que sembla difícil una pinça PSC/PSOE juntament amb el PP? Les passes les van fent i les continuaran fent, sense cap tipus de dubte. L’objectiu el tenen clar, espanyolitzar Catalunya i convertir-la en una simple “Comunitat Autònoma”. I hi jugaran a fons.

Existeix alguna possibilitat que ERC deixi d’estar “satel•litzada”
per la Secta? Francament, ho dubto!

El darrer exemple el tenim a Platja d’Aro, PP i PSC/PSOE s’han carregat l’alcalde de CIU. No serà el darrer!

dijous, 3 de setembre de 2009

Utilitat

Sovint hi ha accions dins el camp de la política que resulten, o almenys ho semblen, inútils.

Podria ser el cas del referèndum que es proposa fer a Arenys de Munt, però vés per on no és precisament així, sinó tot el contrari.

Ens permet, entre d’altres coses, confirmar de què està feta la “democràcia espanyola”: de molt poca substància i de moltes pors i moltes limitacions.

Ens permet confirmar quins són els partits polítics que a Catalunya juguen i jugaran sempre la carta espanyola, la Secta (PSC/PSOE) i el PP.

Ens permet confirmar que les úniques possibilitats de fer feina “nacional” a Catalunya està en mans bàsicament de CIU i d’ERC i només circumstancialment s’hi pot afegir ICV.

Que l’Estat espanyol farà tot el que calgui per impedir-ho ho hem de tenir ben assumit. Aquí no hi ha tarannà, ni “bonisme” ni hòsties! Aquí hi ha la força d’un exèrcit, d’unes forces públiques de l’Estat que si han d’actuar, actuaran.

La utilitat de la consulta ja està aconseguida, ara caldrà veure com es poden fer passes endavant en aquest sentit. Anar internacionalitzant el tema en pot ser una.

dimecres, 2 de setembre de 2009

L'1 de setembre i la UE

Els humans sóm proclius a l’oblit. A vegades cal oblidar perquè és difícil viure sense un cert grau d’amnèsia.

Malgrat tot, la data d’ahir 1 de setembre, l’hauríem de mantenir ben viva en el record, principalment els europeus i encara més els europeistes.

L’1 de setembre de 1.939 va significar el començament de la Segona Guerra Mundial, la carnisseria més gran de tota la història de la humanitat. A més va conduir a un capgirament total de les relacions mundials que va durar més de 40 anys, fins a la fallida del bloc comunista.

A nivell continental, i bàsicament per evitar nous enfrontaments bèlics entre França i Alemanya, s’ha bastit la Unió Europea.Hi ha una moneda única i s’han fet passes endavant que sembla que impossibiliten noves hostilitats francogermàniques.

Entre tots hauríem de dotar a la Unió Europea de canals més democràtics i fer possible dins de la UE l’exercici del dret de l’autodeterminació dels pobles.