divendres, 30 de juliol de 2010

No se n'adonen?

Sembla que tothom dóna per acabat el curs polític i també la segona legislatura del tripartit. Gràcies a ERC hem tingut el pitjor govern des de la transició ençà. Tot un seguit de mentides, justificacions i autojustificacions ja no tenen cap sentit a aquestes alçades. Fa la sensació que el peix està venut i ben venut.

Ara bé no hi havia cap necessitat d'acabar-ho com ho han acabat. Tot el tripartit no ha tingut cap altra estratègia aquests darrers temps que carregar tota la factura de la corrupció a CDC quan tothom sap que aquesta rau principalment als ajuntaments, i més concretament als dominats pels socialistes.

El més trist de tot plegat, i això va dedicat al “gran inquisidor” Daniel Pi d'ICV, ha estat el grau d'instrumentalització de tot plegat. Sobre la Comissió parlamentària de l'anomenat cas Palau s'ha dit explícitament que l' única missió era demostrar el finançament il·legal de CDC. Quan no s'ha volgut entrar de cap de les maneres en el cas Pretòria s'ha acabat amb qualsevol plantejament ètic o d'investigació real dels afers de corrupció.

Que hi ha polítics honestos és un fet del qual sempre n'he estat convençut i, malgrat tot, en segueixo estant.

Ara bé, el que em resulta francament greu, molt greu, és utilitzar aquestes comissions únicament per al propi profit partidista.

No se n'adonen que això va en contra de tot el sistema, de tota la classe política i de la democràcia en general?

No era una magnifica ocasió que conjuntament amb el cas Palau s'hagués anat a fons en el cas Pretòria? Per què no s'ha volgut? Què han hagut d'amagar i/o salvaguardar?

El “gran inquisidor” podria explicar el per què? Oi, Sr. Daniel Pi? O potser simplement acomplerta la missió els seus li han regalat unes bones vacances?

dijous, 29 de juliol de 2010

Els toros

No m'han agradat mai, només hi he anat una vegada a la vida i m'hi va portar el pare.
Aquesta és tota la meva relació i experiència amb la “fiesta nacional”.

Sobre la prohibició hi estic en general d'acord, malgrat que el que em preocupa és haver de prohibir res. Potser hauria estat millor prohibir la mort i el maltracte a l'animal.

Cal reconèixer que s'ha fet de forma ben democràtica, evitant en tot moment l'enfrontament identitari, malgrat que no cal que ens en preocupem que això ja ho faran prou els espanyols.

I no podia ser d'altra manera: el PP de Catalunya ja ha dit que si cal ho portarà on sigui, Senat, Tribunal Constitucional, etc. Curiosa forma parlamentària aquesta
de portar un tema a d'altres institucions quan resulta que la qüestió no surt com tu vols.

No ens ha d'estranyar que Espanya acabi imposant els toros a Catalunya i que finalment s'hagi “d'acatar”.

Sobre les declaracions del president de la Generalitat de Catalunya, què hi podem dir? Senzillament que el personatge no dóna més de si!

dimecres, 28 de juliol de 2010

Final del primer acte de la precampanya

La màfia/bicoca de la Secta té previst per demà el matí la seva final de la primera precampanya electoral de les eleccions nacionals catalanes.

A través del muntatge realitzat pel tripartit han aconseguit que la “investigació” sobre l'anomenat Cas Palau passi a la sessió parlamentària de demà. Després de la vergonya de la Comissió d'investigació parlamentària demà portaran el show al Parlament. Han de fer el darrer acte de la precampanya amb la màxima publicitat possible, ja que ells pensen que només tenen aquesta opció per mirar de canviar els resultats que totes les enquestes preveuen.

Ells tan puristes, tan “bons”, s'han retratat prou no volent investigar el Cas Pretòria tot afirmant, sense que els surtin els colors, que només volen tractar i investigar aquells casos que afectin a Convergència.

Són d'aquells personatges i grups que s'han acostumat tant a viure de les administracions públiques que han arribat a creure que només ells hi tenen dret. Són d'aquells que sempre han tingut la raó, que sempre són els correctes, que la seva ideologia és l'única bona.

El cinisme de tots aquests és tan patètic que els hauria de caure la cara de vergonya
però malgrat això, s'hi aferren amb ungles i dents, perquè és l' única coartada que els permet viure de renda o a càrrec dels altres.

A més a més com que CDC és de “dretes” ells es queden tan tranquils. El que semblen no saber és que acaben sent una colla de cínics i encara que siguin “d'esquerres” no saben què és l'ètica, ni la política ni la personal.

Encara enyoren el socialisme real.

dimarts, 27 de juliol de 2010

"Carmencita, la española"

La Chacón, la Carmencita, s'exhibeix de fan de ZP i d'espanyola, més aviat d'espanyolista amb orgull i convenciment. Ha quedat enrere la Catalunya optimista. Deu pensar que ara ja no li cal fer teatre que ja en va fer molt durant la darrera campanya a les eleccions nacionals a Catalunya.

Aquesta doneta ja ha mostrat abastament que vol fer carrera, ja l'està fent presentant-se com una convençuda “espanyolista”, i si per això ha de sobrepassar als seus ho fa i s'ha acabat. És el seu full de ruta, és el que li dóna vida per viure eternament de la bicoca.

Aquesta “baixllobregatenca” té perfectament assumit que els seus serveis a Espanya li donen prou marge com per anar tirant de la rifeta durant tota la seva vida, ho té ben assegurat.

Que la seva aportació a la teoria política hagi estat nul·la, que la seva “gran amistat” amb Rodríguez Zapatero resulti patètica, que la seva aportació a la política espanyola hagin estat els seus modelets i el seu embaràs, donen una perfecta imatge del seu “no res”. T'han solucionat la vida, oi, Carmencita?

I alguns il·lusos deien que et postulaves com a successora de Rodríguez Zapatero. Tan bojos estan aquests espanyols? No crec que en siguin capaços!

dilluns, 26 de juliol de 2010

Dues ànimes?

No és un poema, ni és una cançó. És un invent tret per periodistes sense gaire ànima ni imaginació i més aviat amb dots escassos per entendre el problema i menys encara per explicar-lo.

Aquestes dues ànimes de la Secta (PSC/PSOE Baix Llobregat) ni existeixen ni han existit mai

perquè només n'hi ha hagut una d'ànima: la que es correspon al PSOE que és en resum la cobertura que dóna poder i poders al PSC.

L'altra ànima la varen deixar estar ben tranquil·la ja en temps del Sr. Joan Raventós
i no l'han tornada a rescatar mai més. Ni l' “angelet” Raimon Obiols ho ha fet, doncs té ben clar quin és el seu paper: fer “masturbacions mentals” de tant en tant a través d'articles de premsa i de jornades de reflexió del propi partit que ni aporten res ni serveixen per a res.

Ni dues ànimes, ni una, sinó que tot plegat és redueix a una molt ben engreixada maquinària de poder que vampiritza i viu de les administracions.

Dues ànimes? Si us plau, molt de poder, molts poders, sí!