dijous, 23 de desembre de 2010

Sort, que tingueu molta sort, President!

La situació és dura i això tothom ho sap. La crisi econòmica potser n'és en aquest moment l'exponent més realista, però no és pas l'únic.

Els intents espanyols contra la llengua es mantenen i es mantindran, les formes que adoptin poden anar canviant però no s'ha de suposar en cap cas que es rebaixin, i en faran causa comuna determinats partits, diversos grups de militància radical espanyolista i sobretot l'estament judicial refugi carca del més tronat concepte de la “nación española”.

Per tots aquests grups no hi ha repòs, no hi ha treva. Tenen clar el seu objectiu que no té res a veure amb paraules tan boniques com la llibertat i les llibertats. El seu concepte de llibertat té molt més a veure amb dictadura, imposició, franquisme, feixisme i d'altres del mateix estil.

Contra tot això només s'hi pot lluitar amb fermesa, amb convenciment i amb intel·ligència. No hi ha gaires camins més. El que ja sabem és el de la independència
però amb plantejament seriosos i creïbles.

Per acabar, felicitats President, però, si us plau, no ens amagueu la realitat de la situació.

t

dimecres, 22 de desembre de 2010

Rita, la bàrbara

He fet unes curtes vacances, més aviat per esgotament que no pas per manca d'idees, perquè encara en tinc.

L'alcaldessa de València deu tenir necessitats físiques que les persones normals no tenen, o almenys no les exhibim públicament, però les seves deuen ser d'una envergadura tal que no les pot superar.

Després de llegir que la senyora, malgrat que és cert que això de “senyora” és donar-li un tractament que possiblement no el mereix gaire, s'hi ha lluït.

La darrera “hazaña bélica” de Rita Barberà ha estat negar a Acció Cultural del País Valencià el dret a disposar d'un estand a l'Expojove que se celebra a València.

No s'ha pogut resistir a “ofrenar noves glòries a Espanya” tot negant la presència de tot allò que a la senyora li soni a català. On s'ha vist això de la pretensió dels “imperialistes catalans” a ser presents a València? Ella no vol ser conquerida, ella ja forma part de la España més casposa i trista que s'hagi vist mai.

Com diu la notícia, simplement una cacicada més de “Rita, la bàrbara”. Censura de la més pura!