dimarts, 3 de maig de 2011

Bin Laden i les revoltes


Incloc el nom de Bin Laden pel detonant que representa la notícia de la seva mort, però potser en realitat és el que menys m'interessa, però certament és l'actualitat.

M'agradaria més aviat saber i entendre com està en general el món àrab i la religió dels musulmans tant arreu com a casa nostra.

És evident que el fanatisme, la misèria i el tancament són elements clarament perillosos i que no es poden menystenir ni en els seus països ni en el nostre.

La integració i la convivència no són, ni han estat mai fàcils, i també resulta clar que a vegades els esforços vàlids que es fan, poden no ser determinants.

Els guetos, l'exclusió social, la pobresa i la crisi general ho pot fer tot plegat encara més difícil, i per tant totes les accions que es facin de cara a integrar, a conciliar i a confraternitzar han de ser benvingudes.

Tot això no vol dir anul·lar la nostra forma de viure, els nostres costums, les nostres tradicions, en resum la nostra pròpia història. Si es tracta de conviure cal fer-ho des del que som que no deixa de ser la suma de moltes sumes i a vegades restes ben doloroses per cert, del que hem estat.

Les institucions han de marcar els límits de la convivència i si pot ser amb unes formes ben clares, concretes i determinades. Normes que han de ser per a tothom.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada