dimarts, 10 de maig de 2011

Quin esperit?


En el diari ARA d'avui, dia 10 de maig, a la secció internacional hi ha tot un article signat per Juli Martí titulat: “Els socialistes francesos es disputen l'esperit de Mitterrand”. El títol m'ha deixat bocabadat. L'he llegit, i he vist que avui fa trenta anys de l'accés al poder de François Mitterrand i es veu que el PSF -Partit Socialista Francès- ho ha celebrat.

El socialisme, o la socialdemocràcia, com més us agradi, ja fa temps que està força desnaturalitzada i sovint ben poques diferències demostra amb els governs de diversos països d' Europa tant amb els de tipus democratacristià, liberal o fins i tot conservador.

Que els socialistes francesos actuals es disputin l'esperit-Mitterrand resulta francament trist. Potser caldria preguntar-se de quin Mitterrand parlen: del mentider que fins i tot es canviava la seva biografia per amagar la seva col·laboració amb el govern de Vichy del Mariscal Petain, del que governava com un monarca a la republicana França o de quin.

Francament, caldria esperar del socialisme francès una renovació tant de les seves idees com del seu estil i no pas un retorn a èpoques passades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada