divendres, 11 de febrer de 2011

Ho haurà de fer el PP?

El govern espanyol del PSOE ha tornat a demostrar que no té política pròpia i que és mou segons les pressions del PP.

El cas de la legalització de l'esquerra abertzale és, francament, de manual. Podrien tenir una estratègia concreta i mirar d'aplicar-la, això seria el normal que faria un partit seriós.

Però res de res, segueixen anant a remolc del discurs del PP, i el que és pitjor és que en són esclaus. Se senten incapaços d'adoptar uns criteris coherents i portar-los a la pràctica. El PP els marca el camí, i ells, au! a seguir-los fil per randa.

Si tot plegat continua així s'acabarà produint el fet contradictori que acabi sent el PP qui legalitzi a Sorku quan el PP, possiblement, guanyi les eleccions estatals l'any que ve.

Tanta manca de criteris hi ha a Can ZP? Tan mancats d'idees estan aquesta gent del PSOE? Tanta por tenen del PP que tenalla qualsevol acció del govern espanyol?

Coneixem prou bé les mancances de Rodríguez Zapatero, però és que el pitjor és que aquestes mancances no són només del cap de govern sinó del PSOE en bloc.

Sembla que estiguin decidits a regalar al PP la victòria, el proper govern d'Espanya, les idees de futur i les opcions polítiques dels propers anys.

No sé si les opcions del PSOE són l'eutanàsia o el suïcidi però el resultat acabarà sent el mateix.

dijous, 10 de febrer de 2011

L'arbre!

L'havien tallat fa temps. N'havia quedat més o menys un metre, era gruixut, malgrat tot havia anat fullant. Podríem dir que era un arbre resistent.

Una grua i altres màquines de l'ajuntament l'ha aconseguit arrencar del terra. L'arbre ha perdut, l'administració ha guanyat.

Això ha succeït a Barcelona, a l'Avinguda Madrid, entre el carrers Joan Güell i Lluçà, concretament avui, aquest matí.

Hi han posat una placa explicant no sé exactament què. Ja ho llegiré, però l'arbre ja no hi és. Ha resistit molt de temps, era agradable veure aquelles fulles que rebrotaven del gruixut tronc.

Potser és un fet insignificant però serveix de metàfora.

És dur resistir, i sovint pot semblar que no serveix per a res, però no us ho creguéssiu pas!

Un record per a l'arbre i per a les dones i els homes que resisteixen!

dimecres, 9 de febrer de 2011

No saben callar?

Ara simplement perquè el govern espanyol ha permès la possibilitat d'endeutament
de la Generalitat de Catalunya ha tornat a sortir tota la “caverna de les Españas” i han tronat pels privilegis que es donen a Catalunya, tornant, com no? A les preteses discriminacions que es fan constantment a favor de Catalunya, fins i tot el “señorito” de Madrid, l'Alberto Ruiz Gallardón ha sortit fent-se l'emprenyat.

Això que la possibilitat de l'endeutament ja s'ha generalitat, totes les autonomies podran fer-ho, doncs com sempre Catalunya va a l'avançada, trenca les barreres i obre camins, als que tothom s'hi apunta posteriorment.

Però sobretot aquest joc d'acusar a Catalunya de tots els mals sembla que els estimuli, els fa viure, si no poguessin fer això que farien?. És el seu joc predilecte, sembla que el dia que Catalunya sigui independent, tots voldran ser-ho. Seria curiós veure que 17 autonomies volen ser nacions independents. Seria la hòstia! Encara ho veurem!

dimarts, 8 de febrer de 2011

Què més volen?

Rufi Etxeberria ha parlat clar. El dirigent abertzale ha manifestat amb tota claredat i contundència que el món independentista basc està per la lluita política pacífica, que vol participar a les properes eleccions municipals. Ha refusat la violència com a arma política.

Però ara els senyors del PSOE posen i posaran tots els entrebancs possibles per tal que això no sigui possible. El PP hi pressiona, perquè del que senzillament es tracta és d'impedir la presència dels candidats independentistes a les properes eleccions municipals.

Tal com estan orientades les perspectives abertzales el normal seria que es facilitessin les coses per la integració de l'esquerra basca a la via democràtica. En una democràcia com l'anglesa, per exemple, això seria un fet que s'aniria encadenant a d'altres per acabar amb la normalització de la vida política.

A l'estat espanyol les coses no són ben bé iguals. Bàsicament el PP, però també una gran part del PSOE, pretenen continuar tenint l'esquerra basca fora de la “seva democràcia”. Volen seguir mantenint l'anomalia basca actual.

Confiem que els partits catalans facin allò que han de fer.