dimecres, 27 d’abril de 2011

Franquisme?


Diari ARA, del dia 27 d'abril, pàgina 10, a “aracrònicapolítica”, i l'article titulat: “El govern espanyol impugna totes les llistes de Bildu”. En destaco algunes frases d'aquest gran personatge: Alfredo Pérez Rubalcaba, el “Fouché” de Rodríguez Zapatero.

Per exemple: “Ningú que no hagi de ser a les eleccions hi serà. I més clar, l'aigua”, és “l'estratègia d' ETA”, “tenen relació directa amb la il·legal Batasuna”. Tot això l'home ho extreu d'informes policials. Reconeix que no pot il·legalitzar a Bildu, però, i què?

Ells han viscut el franquisme, de fet en són fills, i alguns d'ells participants ben actius i per tant l'estil de fer les coses el varen aprendre des de les beceroles.

La pregunta recurrent és l'habitual: els altres què fem, què faran? Acceptar els fets com si res?

Un cert sentit ètic em faria creure que almenys es protestarà. Però tinc la sensació que el realisme s'imposarà i per tant, silenci.


dimarts, 26 d’abril de 2011

jOAN dELORT


L'entrevista a Joan Delort que publica el diari AVUI, concretament a la pàgina 24, a la secció”Societat” és francament interessant. No té floritures, va al gra.

El Sr. Delort parla clar de Joan Saura i de Joan Boada i els deixa a l'alçada que es mereixen, malgrat mantenir en tot moment un to institucional, i al meu parer, excessivament respectuós.

Que un dels errors més greus del govern tripartit presidit per José Montilla fou el de deixar la seguretat en mans d'Iniciativa per Catalunya, i per tant a les ordres del “duo de l'africana”de Joan Saura i Joan Boada, era reconegut i assumit per tothom que tingués dos dits de seny.

L'experiència demostrada pels dos personatges ha deixat moments tristament memorables, varen aconseguir desprestigiar el cos dels Mossos d'Esquadra a uns nivells que no s'havien vist mai abans.

Les accions dels dos “Xoans” varen ser una de les causes principals del desprestigi del tripartit. La manca d'autoritat del President José Montilla va permetre que els dos mantinguessin els càrrecs durant tot el mandat. Les eleccions van servir per posar a cadascú al lloc on li pertocava.