divendres, 20 de maig de 2011

Indignats ...


Tan poc indignats estem que diem que els partits polítics no serveixen i ens quedem tan tranquils?

Tan poc indignats estem que afirmem que els sindicats no serveixen per res i que estan venuts i no ens sindiquem?

Tan poc indignats estem que retornem a allò tan clàssic d'afirmar que estem contra el sistema i no sabem ni definir-lo?

Tan poc indignats estem que tornem al missatge simplista que acaba no dient res de res?

Voleu dir que no es torna a allò de l'adolescència d'estar contra tot sense saber el per què?

Abans era la trilateral, ara és el sistema. Voleu dir que aquest moviment no acabarà com ha començat, en foc d'encenalls? O serà un nou moviment a l'estil de “Aturem la guerra”?

O es mantindrà, anirà fent passes endavant, i els seus membres més destacats acabaran, els uns fent carrera política i els altres fent acció directa?

Hi hauria una altra via: la regeneració de partits i sindicats, l'aprofundiment democràtic tant de tipus general com a dins els partits. Difícil, sí, certament, però és possible. Els altres camins poden portar a un cert feixisme!

Ara per ara tot plegat sembla molt ingenu, però els ous de la serp es van incubant als llocs més inversemblants i no es nota.

dilluns, 16 de maig de 2011

Hereu I l'engalipador


Ja sabem com van les campanyes electorals, sabem que és promet “l'oro i el moro” quan tothom sap que no hi ha or i que el moro no està disponible i a més a més la frase és de llenguatge incorrecte.

Però això pel Sr. Hereu no compta. L'home va llençat, o potser els ansiolítics el fan anar a cent per hora i no pot parar, per això sovint es passa de rosca i diu el que diu.

Ahir a la trobada amb jubilats, i suposo que després dels “regalets” habituals, siguin globus pels néts, paelles, botifarrades, etc. els va fer la promesa de torn: a partir del mes de setembre, si guanya, és clar, la Targeta Rosa del transport serà universal i de franc. Ell, rai, fa promeses a tort i a dret perquè el cost que impliquin ja ho pagarem amb els impostos.

Ja seria hora que hi hagués un relleu a l'Ajuntament de Barcelona i que els socialistes passessin un bon temps a l'oposició.

33 anys de mandat socialista a Barcelona són molts anys i el recanvi fóra saludable per a tothom, fins i tot per a ells!